Ελλάδα

Δομή μεταναστών – Μέγαρα: Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Μετανάστευσης – Τι δηλώνει ο Δήμος

Δομή μεταναστών – Μέγαρα: Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Μετανάστευσης – Τι δηλώνει ο Δήμος
Δομή μεταναστών - Μέγαρα: «Όχι στη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων στη Νέα Πέραμο» φωνάζουν οι κάτοικοι και ο Δήμος Μεγαρέων, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη. «Ο κ. Μηταράκης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις των συμμετεχόντων ενώ ζήτησε και την αντιπρόταση των συμμετεχόντων φορέων για την χωροθέτηση της δομής» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δομή μεταναστών – Μέγαρα: Με εκπροσώπους του Δήμου Μεγαρέων και βουλευτές της περιοχής, παρουσία τοπικών παραγόντων, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστής ελεγχόμενης δομής 400 ατόμων, σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί. Στη συνάντηση, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η απόφαση δεν ακυρώνεται ενώ ως εναλλακτική λύση ζήτησε να προταθεί άλλος χώρος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, προσπάθησε να πείσει τον υπουργό να μη γίνει μια τέτοια δομή, ωστόσο μάταια.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για τη συνάντηση:

“Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Δήμου Μεγαρέων και βουλευτές της περιοχής, παρουσία τοπικών παραγόντων και τους ενημέρωσε σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την κατασκευή δομής 400 ατόμων σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί. Ο κ. Μηταράκης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις των συμμετεχόντων και πρότεινε τη διενέργεια νέας συνάντησης μέσα στην εβδομάδα σε επίπεδο περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ενώ ζήτησε και την αντιπρόταση των συμμετεχόντων φορέων για την χωροθέτηση της δομής. Σημειώνεται ότι οι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται στην Δυτική Αττική, αντιστοιχούν σήμερα σε ποσοστό το 0,1% του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας και με τη νέα πρόταση του ΥΜΑ αναμένεται να ανέλθουν σε ποσοστό 0,4%, δηλαδή, ποσοστό μικρότερο σε σχέση με το 1% ανά περιφερειακή ενότητα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν: ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου, Γιάννης Σεβαστής, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ν.Δ. της Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Μπούρας και οι βουλευτές της Ν.Δ. Λιάκος Ευάγγελος και Γιώργος Κώτσηρας”.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης, τόνισε στον υπουργό πως η πρώην 75ΜΕ στη Νέα Πέραμο που ανήκει στην Εκκλησία δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία της δομής καθώς σε απόσταση “αναπνοής” βρίσκονται οι εγκαταστάσεις αποθηκών πετρελαίου, το Κέντρο Ειδικών Καταδρομών, οι αποθήκες πυρομαχικών και ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου ενώ πολύ κοντά υπάρχει οικισμός με Ρομά και κυρίως περιοχή που υπάρχουν πολλές κατοικίες μονίμων κατοίκων. «Τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Παρά τα όσα υποστηρίξαμε ο υπουργός δεν ανταποκρίθηκε θετικά. Θα το παλέψουμε όμως όλοι ενωμένοι και τελικά θα δικαιωθούμε. Την Πέμπτη 4 Ιουνίου ώρα 14:00 θα γίνει νέα συνάντηση με τον κ. Μηταράκη και μέχρι τότε ελπίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Σας δηλώνω όμως ότι εμείς διαφωνούμε κάθετα με τη δομή και θα κάνουμε αυτό, που έκανε πρόσφατα και η Ελλάδα στον Έβρο. Θα οχυρωθούμε και δεν θα περάσει ούτε ένας μετανάστης στο Δήμο Μεγαρέων» τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Σταμούλης.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3 Ιουνίου, ώρα 8:οο το βράδυ, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στη Νέα Πέραμο:

Παράλληλα, ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν αύριο, Τετάρτη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. “Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στις 8:00 το βράδυ, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, και η Επιτροπή Αγώνα, προσκαλούν όλους τους συμπολίτες των Μεγάρων, της Κινέτας και της Νέας Περάμου, να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νέα Πέραμο, “κατά της δημιουργίας δομής προσφύγων – μεταναστών στο Δήμο Μεγαρέων”. Θα γίνει πλήρης ενημέρωση για το ζήτημα, που έχει προκύψει με όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τις περαιτέρω δράσεις για τη συνέχεια του αγώνα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι “είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας μεταναστών, πουθενά εντός των ορίων του Δήμου Μεγαρέων”” αναφέρεται στο κάλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments