Ελλάδα

Έξι Έλληνες καλλιτέχνες που έβαλαν τέλος στη ζωή τους

Έξι Έλληνες καλλιτέχνες που έβαλαν τέλος στη ζωή τους
Για τους περισσότερους είχαν τα πάντα στη ζωή τους, αλλά εκείνοι για τους δικούς τους λόγους επέλεξαν το θάνατο.

Η ζωή τους τα έφερε όλα δεξιά θα έλεγαν πολλοί αλλά εκείνοι προτίμησαν την αγκαλιά του θανάτου για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους που κανείς δεν θα μάθει. Ούτε τα δικά τους συγγενικά πρόσωπα που βρίσκονταν πιο κοντά τους. Ήταν ταλαντούχοι, νέοι, πετυχημένοι και διάσημοι. Ο λόγος για Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι έβαλαν τέλος στη ζωή τους αδόκητα προκαλώντας θλίψη και πόνο σε αγαπημένα άτομα. Για κάποιους ο λόγος που επέλεξαν την αυτοχειρία θα μείνει για πάντα καλά κρυμμένος στα δευτερόλεπτα εκείνα που μεσολάβησαν από την απόφαση μέχρι την εκτέλεση της πράξης τους. Για άλλους ήταν οι συνθήκες της ζωής που τους έφτασαν στο αμήν.

Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Δημήτρη Βογιατζή του ηθοποιού που όλοι αγάπησαν στη σειρά “Αέρινες σιωπές”, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρία της μητέρας του δεν άντεξε την ανεργία. Ήταν εκείνη που τον βρήκε κρεμασμένο από το φωτιστικό της κρεβατοκάμαράς του σε ηλικία 43 ετών. Και μπορεί το ευρύ κοινό να θυμάται τον Δημήτρη Βογιατζή ως τον άνθρωπο που αντικατέστησε τον Κώστα Αποστολίδη στην δεύτερη σεζόν του Αέρινες Σιωπές, αλλά ο γεννημένος στο Βόλο ηθοποιός είχε να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό, ιδιαίτερα στο θέατρο.

Συγκεκριμένα ο αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης είχε παίξει με επιτυχία σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, στον «Οδυσσεβάχ» του Σταμάτη Φασουλή, στους «Τρομερούς γονείς» δίπλα στις Αννα Παναγιωτοπούλου και Μίρκα Παπακωνσταντίνου, στην «Οπερα της πεντάρας» με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Στέλιο Μάινα και στον «Δον Ζουάν» του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη. Ενώ, πέρα από τις Άερινες Σιωπές, είχε πρωταγωνιστήσει και σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Τα χαμένα γράμματα» που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ.

Ήταν μόλις 35 ετών όταν η Ελευθερία Βιδάκη έβαλε τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας που ζούσε. Η ηθοποιός που λίγους μήνες νωρίτερα είχε φέρει στον κόσμο το παιδάκι της, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την επιλόχεια κατάθλιψη που τη βασάνιζε. Γεννήθηκε στο Θέρισο Χανίων το 1969. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε με άριστα, καθώς και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τους Ρένο Χαραλαμπίδη, Κλέωνα Γρηγοριάδη και Δήμητρα Ματσούκα. Έλαβε επίσης μέρος στις τηλεοπτικές σειρές «Μικροί-μεγάλοι», «Φωτορομάντζο», «Καθρέφτες», «Μια γυναίκα από το παρελθόν», «Νέμεσις», «Καλημέρα Ζωή» (ΑΝΤ1), «Εσύ φταις» (Mega Channel) και «Αέρινες σιωπές» (Mega Channel).  Έκανε αισθητή την παρουσία της στο Εθνικό Θέατρο συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως οι Βάκχες, Τρωάδες, Εκκλησιάζουσες, Νεφέλες, Το νησί της αγίας, ο Σέντζας και άλλες. Εθεωρείτο εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός και μία από τις ελπίδες για το ελληνικό θέατρο.

Η Κατερίνα Γώγου πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου, το 1961, στο έργο των Ευαγγελίδη – Μαρή «Ο Κύριος πέντε τοις εκατό». Οι περισσότερες ταινίες όπου συμμετείχε, ήταν παραγωγής Φίνος Φιλμ. Ως ηθοποιός είναι γνωστή περισσότερο για δευτερεύοντες ρόλους, όπως στην ταινία το Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο ή το Μια τρελή τρελή οικογένεια. Οι ρόλοι της συνήθως απεικόνιζαν αστείες και ανέμελες γυναίκες. Της έχει απονεμηθεί, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου, για την ταινία Το βαρύ πεπόνι. Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Ο Άλλος.

Ως ποιήτρια, από την άλλη, είναι γνωστή για τον αντισυμβατικό και συνειρμικό τρόπο γραφής της, καθώς και τις αναρχικές της ιδέες. Οι στίχοι της ήταν γεμάτοι οργή και επαναστατικότητα. Το σκοτάδι της, ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας της και η κλονισμένη ψυχολογία της την οδήγησαν, σε ηλικία μόλις 53 ετών, στην αυτοκτονία.

Και η Ρένα Παγκράτη δεν κατάφερε να διαχειριστεί τον επαγγελματικό αποκλεισμό και έφθασε στην αυτοχειρία. Γεννήθηκε το 1949 στη Δάφνη, έχοντας καταγωγή από την Κέρκυρα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Οι πρώτες της εμφανίσεις σε ταινίες ξεκίνησαν από μικρή ηλικία, όταν ως «παιδί-θαύμα» έπαιξε στις ταινίες του Γιώργου Αρίωνα «Η γέφυρα της ευτυχίας» και «Όταν η ευτυχία προστάζει». Συμμετείχε ακόμα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα παραμύθια της θείας Λένας», με την Αντιγόνη Μεταξά. Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε όταν ακόμη έπαιζε με το συγκρότημα «Νοστράδαμος» και την ανακάλυψε ο Γιάννης Δαλιανίδης, που ευθύς της έδωσε το ρόλο χίπισσας Κάθριν, στη σειρά «Λούνα Παρκ». Τον ίδιο καιρό εμφανίστηκε σε αντίστοιχους ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη («Βασικά καλησπέρα σας», «Καμικάζι αγάπη μου» κ.ά.) και της Ρένας Βλαχοπούλου. Ασχολήθηκε ακόμη με την επιθεώρηση και τη δισκογραφία.

Πέθανε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1998 από φαρμακευτική δηλητηρίαση. Ο θάνατός της ήταν αυτοκτονία, απόρροια της οικονομικής ανέχειας και της ανεργίας της τα τελευταία χρόνια. Σε σχετική επιστολή που βρέθηκε η ηθοποιός ανέφερε ότι εκτός από πολύ λίγους συναδέλφους της, κανένας άλλος δεν θέλησε να την προσλάβει. Η ζωή της μακριά από το σανίδι, ήταν αυτό που την έφερε σε οικονομικό και προσωπικό αδιέξοδο. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Μια ερωτική απογοήτευση ήταν το έναυσμα για την Μάριον Σίβα να εγκαταλείψει την Ελλάδα για την Αμερική θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή. Η Μάριον Σίβα γεννήθηκε στην Μυτιλήνη. To 1962 αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό τραγουδιού του Δήμου Αθηναίων, με το τραγούδι του Μωράκη “Αθήνα, άνθρωποι και θεοί”. Ακολούθησε η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με πολλά διάσημα ονόματα της εποχής της, όπως την Καίτη Μπελίντα, το Γιώργο Οικονομίδη ο οποίος την ανακάλυψε στη Θεσσαλονίκη και τη Μαρινέλλα.

Εξαιτίας κάποιου άτυχου έρωτα έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αμερική τη δεκαετία του ’70. Εκεί ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε. Στα τραγούδια που ερμήνευσε, συμπεριλαμβάνονται τα “Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά” (ντουέτο με το Σταύρο Κουγιουμτζή, “Όταν ήμουνα παιδί”, “Έρχεσαι και φεύγεις”, “Η Κυριακή”, “Το γαϊδουράκι”, “Έχω απόψε ραντεβού” και άλλα. Αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Αθήνα, στις 15 Αυγούστου 1981.

Ακόμη ένας άνθρωπος που επέλεξε τη στιγμή του θανάτου του είναι ο Λευτέρης Βουρνάς, που στα 45 του έκοψε τις φλέβες του και έπεσε από τον τρίτο όροφο στο κενό. Οι φήμες τότε της εποχής «μιλούσαν» για σοβαρή πάθηση του ηθοποιού, που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Απόφοιτος της Δραματικης Σχολής Σταυράκου, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι το 1962, μετέχοντας στο έργο “Τα Κόκκινα Φανάρια”. Έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, αλλά και σε παραγωγές βίντεο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments