Ειδήσεις

Γαλλία κορωνοϊός: 100 νέοι θάνατοι για πρώτη φορά έπειτα από 13 ημέρες

Γαλλία κορωνοϊός: 100 νέοι θάνατοι για πρώτη φορά έπειτα από 13 ημέρες
Γαλλία κορωνοϊός: Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε κατά 107 και ανέρχεται πλέον σε 28.940, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Ο φονικός ιός δείχνει ότι ο ιός  βρίσκεται πάντα απειλητικά δίπλα μας, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο με τους νέους θανάτους όσο και με τα νέα κρούσματα σε πολλές χώρες του κόσμου. Έτσι στη Γαλλία ο απολογισμός των νέων θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ξεπέρασε τους 100, μία αύξηση μετά από  13 ημέρες, στην οποία περιλαμβάνονται  τα δεδομένα από ους τους οίκους ευγηρίας, έπειτα από μια διακοπή τριών ημερών.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 107 ή 0,4% και ανέρχεται πλέον σε 28.940, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως. Παράλληλα τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν μετά το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων στο Παρίσι, για πρώτη φορά έπειτα από 11 εβδομάδες, καθώς η χώρα προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καραντίνας. Επίσης το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των νοσούντων, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 260 και πλέον ή 1,8%, στους 14.028 και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 49 ή 3,8%, στους 1.253.

Γερμανία

Ο ιός στη Γερμανία δείχνει να μην έχει εξαλειφτεί ακόμη, αφού 29 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό την τελευταία ημέρα, ενώ καταγράφηκαν άλλα 342 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να αυξάνεται πλέον σε 8.551 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 182.370, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο ημερήσιος απολογισμός τόσο των θανάτων όσο και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον φονικό ιό παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (11 και 213 αντίστοιχα). Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι ι ιός έχει παρουσιάσει μια σχετική βελτίωση, δείχνει να μην βρίσκεται σε φάση έξαρσης, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφονται και συγκρίνοντας τα με το πρόσφατο παρελθόν όπου παρουσιάζονταν αυξημένα κατά πολύ.

Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 55 θάνατοι στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού και καταγράφηκαν 318 νέα κρούσματα, ενώ 1.737 ασθενείς έγιναν αρνητικοί. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 233.515. Οι νεκροί αγγίζουν πλέον τους 33.530, και οι ιαθέντες τους 160.092. Στο μεταξύ, 408 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.916 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.569 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 140 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 5 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 889.

Άνοιξαν καφέ και εστιατόρια σε Γαλλία – Δείτε στο παρακάτω βίντεο

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments