Ειδήσεις

Γερμανία κορωνοϊός: 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο – 8.551 συνολικά οι νεκροί

Γερμανία κορωνοϊός: 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο – 8.551 συνολικά οι νεκροί
Γερμανία κορωνοϊός: Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον φονικό ιό παρουσίασε αύξηση σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης ημέρας.

Ο ιός στη Γερμανία δείχνει να μην έχει εξαλειφτεί ακόμη, αφού 29 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό την τελευταία ημέρα, ενώ καταγράφηκαν άλλα 342 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να αυξάνεται πλέον σε 8.551 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 182.370, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο ημερήσιος απολογισμός τόσο των θανάτων όσο και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον φονικό ιό παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (11 και 213 αντίστοιχα). Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι ι ιός έχει παρουσιάσει μια σχετική βελτίωση, δείχνει να μην βρίσκεται σε φάση έξαρσης, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφονται και συγκρίνοντας τα με το πρόσφατο παρελθόν όπου παρουσιάζονταν αυξημένα κατά πολύ.

Ο κορωνοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 377.213 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή του στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο, βάσει επίσημων πηγών μέχρι χθες στις 22.00 ώρα Ελλάδας. Περισσότεροι από 6.320.480 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της πανδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 2.662.300 θεωρούνται θεραπευμένοι.

Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 55 θάνατοι στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού και καταγράφηκαν 318 νέα κρούσματα, ενώ 1.737 ασθενείς έγιναν αρνητικοί. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 233.515. Οι νεκροί αγγίζουν πλέον τους 33.530, και οι ιαθέντες τους 160.092. Στο μεταξύ, 408 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.916 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.569 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 140 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 5 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 889.

Στη Λομβαρδία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι θάνατοι είναι 12 και τα νέα κρούσματα 187. Ο ιταλικός τύπος σημειώνει ότι σε σχέση με τα χθεσινά στοιχεία, τα νέα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί, τα μισά καταγράφονται στην Λομβαρδία, ενώ την ίδια ώρα η Ιταλία κάνει αίτηση για να στείλει τουρίστες στην Ελλάδα. Με την όλη αυτή κατάσταση οι ειδικοί τονίζουν και πάλι ότι επιβάλλεται προσοχή και επιβεβαιώνουν την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ενόψει της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, από αύριο, σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια.

Παράλληλα δείτε στο παρακάτω βίντεo: Ξεκινούν οι πτήσεις στα Ελληνικά αεροδρόμια. Οι περισσότερες πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν εσωτερικού ενώ από το εξωτερικό ήταν από τη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments