Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 31.000 – Τραγικός απολογισμός με 1.262 θανάτους σε ένα 24ωρο

Βραζιλία κορωνοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 31.000 – Τραγικός απολογισμός με 1.262 θανάτους σε ένα 24ωρο
Βραζιλία κορωνοϊός: Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ανέρχονται σε 31.199, ενώ καταγράφηκε νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων, με 1.262 ανθρώπους να χάνουν τη μάχη με τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες - Οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό ανήλθαν πλέον σε 555.383.

Βραζιλία κορωνοϊός: Δράμα δίχως τέλος στη χώρα. Ο φονικός ιός συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, κατατάσσοντας την την πλέον πληγείσα χώρα σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις  του υπουργείου Υγείας της χώρας, οι νεκροί ανέρχονται σε 31.199, καθώς καταγράφηκε νέο τραγικό ρεκόρ  θανάτων, με 1.262 ανθρώπους να χάνουν τη μάχη με τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες. Υπενθυμίζεται  ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός, στη Βραζιλία ήταν οι 1.188 θάνατοι που είχαν καταγραφεί την 21η Μαΐου.

Παράλληλα, ο ιός συνεχίζει να “χτυπά” αλύπητα τη χώρα, γεγονός που αποδεικνύεται από  τα 28.936 νέα κρούσματα μόλυνσης που σημειώθηκαν σύμφωνα με το υπουργείο της Βραζιλίας.  Τέλος, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε 555.383, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Νεκροί 20 δημοσιογράφοι στο Περού έπειτα από ρεπορτάζ σε εστίες της πανδημίας

Ανείπωτη θλίψη σκορπίστηκε στη χώρα, έπειτα από την είδηση ότι 20 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοιό, αφού προσβλήθηκαν από τη θανατηφόρο νόσο, ενώ έκαναν ρεπορτάζ για την πανδημία του κορωνοιού όπως ανακοίνωσε η εθνική ένωση δημοσιογράφων της χώρας (ANP). «Την 1η Ιουνίου, ο αριθμός των συναδέλφων που σκοτώθηκαν από τη νόσο  ανερχόταν στους 20», είπε η Ζουλιάνα Λαΐνες, η εκτελεστική γραμματέας της ένωσης των δημοσιογράφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους μολύνθηκαν κάνοντας ρεπορτάζ σε εστίες της πανδημίας, όπως σε αγορές και σε νοσοκομεία. «Πήγαν στα νοσοκομεία, που είναι εστίες μόλυνσης, με μάσκες φτιαγμένες στο σπίτι τους», εξήγησε η Λαΐνες, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους της. «Ο θάνατος των δημοσιογράφων από την Covid-19 επιβεβαιώνει την κατεπείγουσα ανάγκη να αναλογιστούμε στην έλλειψη προστασίας και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος», πρόσθεσε.

Το Περού  μετά τη  Βραζιλία, αποτελεί τη δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής,  που έχει πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοιού. Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 170.000 και οι νεκροί τους 4.600.Θάνατοι και κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψαν νέα θλιβερά ρεκόρ στο Περού, ωστόσο ο υπουργός Υγείας πριν λίγες ημέρες είχε  διαβεβαιώσει πως η χώρα έχει φτάσει πλέον στο «πλατό» της καμπύλης της επιδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments