Διεθνή

Αστυνομικός ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε

Αστυνομικός ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε
Αστυνομικός ΗΠΑ: Ο 29χρονος αστυνομικός Σέι Μικαλόνις, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι το βράδυ της Δευτέρας σε διαδήλωση.

Εν μέσω επεισοδίων στις ΗΠΑ, στον απόηχο της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τραυματίστηκαν από σφαίρες αστυνομικοί, ανάμεσα στους οποίους και ο 29χρονος, Σέι Μικαλόνις, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή του Λας Βέγκας. Ο νεαρός αστυνομικός νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ επιχειρούσε να πραγματοποιήσει μια σύλληψη, την ώρα που η Αστυνομία επιχειρούσε να διαλύσει μεγάλο πλήθος διαδηλωτών μπροστά από ένα καζίνο που παρέμενε κλειστό λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Μικαλόνις, αστυνομικός επί τέσσερα χρόνια στο Λας Βέγκας, πυροβολήθηκε από την απέναντι πλευρά του δρόμου, με την Αστυνομία να αναγνωρίζει από βίντεο έναν άντρα ως ύποπτο και να συλλαμβάνει αργότερα τον 20χρονο Έντγκαρ Σαμανιέγκο. Ο Σαμανιέγκο κρατείται και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και οπλοκατοχή.Καθώς οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να προβούν σε συλλήψεις, ένοπλος που στεκόταν στην άλλη άκρη του δρόμου, τράβηξε τη σκανδάλη και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο. Το απόγευμα της Τρίτης, ο επί τέσσερα χρόνια αστυνομικός βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο, με μηχανήματα υποστήριξης.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την κινητοποίηση του στρατού.  Ντόναλντ Τραμπ ενέτεινε την οργή, την Δευτέρα, καθώς πόζαρε σε εκκλησία κοντά στον Λευκό Οίκο κρατώντας τη Βίβλο στα χέρια του, αφού δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Τζορτζ Φλόιντ: «Ο μπαμπάκας μου άλλαξε τον κόσμο», λέει η 6χρονη κόρη του

Η 6χρονη κόρη του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ με έξι λέξεις συνόψισε τι συμβαίνει στην Αμερική όπου υπάρχει μια πραγματική εξέγερση απέναντι στον ρατσισμό και τις αστυνομικές δολοφονίες. Η Τζιάνα Φλόιντ, ήταν πάνω στις πλάτες του αδελφικού φίλου του μπαμπά της και πρώην NBAer, Στέφεν Τζάκσον  στη Μινεάπολις και με ένα χαμόγελο είπε: «Ο μπαμπάκας μου άλλαξε τον κόσμο».

H Τζιάνα στις πλάτες του Τζάκσον

Δηλώσεις έκανε και η μαμά της Τζιάνα, τονίζοντας ότι «είμαι εδώ για το μωρό μου, είμαι εδώ για τον Τζορτζ και επειδή θέλω δικαιοσύνη για αυτόν», μιλώντας για το πως θα μεγαλώσει χωρίς πατέρα.

Ο Στέφεν Τζάκσον, από τη δική του μεριά, όλο αυτό το διάστημα έχει μπει μπροστά στις κινητοποιήσεις, καθώς ήταν κολλητός φίλος του Φλόιντ. Μάλιστα, όταν είχαν γνωριστεί είχαν πάθει σοκ από την ομοιότητα τους, ενώ τον αποκαλούσε «twin», δείγμα της οικειότητας που απέκτησαν με το πέρασμα του χρόνου.

Ο πρώην NBAer σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που του έχουν ζητηθεί, συγκεκριμένα στο CNN, τον ρώτησαν για το τι θα έκανε αν μπορούσε να μιλήσει με τους αστυνομικούς που ευθύνονται για τη δολοφονία του φίλου του. Ο Τζάκσον απάντησε οργισμένα και ειλικρινά.

«Μπορώ να έχω τουλάχιστον 30 λεπτά; Απλώς εγώ και αυτοί. Αυτό θα ζητούσα. Θα είμαι ειλικρινής. Θα ήθελα 30 λεπτά πίσω από κλειστή πόρτα και δεν χρειάζεται να μάθει κανείς τι θα γινόταν», τόνισε ο Τζάκσον, για να απαντήσει στη συνέχεια σε ερώτηση για το τι θα έψαχνε: «Απαντήσεις. Σίγουρα απαντήσεις, αλλά δεν θα σκόπευα να κάνω ερωτήσεις, απλώς να πάρω απαντήσεις. Όπως πήραν την ζωή του αδελφού μου».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments