Video

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Εντυπωσιακό βίντεο από την καταιγίδα που έπληξε την Αθήνα

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Εντυπωσιακό βίντεο από την καταιγίδα που έπληξε την Αθήνα
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ένα εντυπωσιακό βίντεο από το σαρωτικό πέρασμα καταιγίδας στην Αθήνα κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός της Πεντέλης.

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά και ο ουρανός σκοτείνιασε ενώ οι βροντές ήχησαν απ’άκρη σ’ακρη της Αθήνας. Μια απίστευτη καταιγίδα ξέσπασε ενώ οι εικόνες που κατέγραψαν οι μετεωρολογικές κάμερες στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη, πραγματικά εντυπωσιάζουν. Σε ένα βίντεο 55 δευτερολέπτων ο μετεωρολογικός σταθμός της Πεντέλης κατέγραψε περίπου 14 mm, ενώ σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν:

  • στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) με 17.2 mm,
  • στο Νέο Κόσμο με 15.6 mm,
  • στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με 15.4 mm και
  • στη Νέα Σμύρνη με 14 mm.

Μετά την κακοκαιρία που κράτησε τις προηγούμενες ημέρες για σήμερα αναμένεται μικρή αύξηση της θερμοκρασία και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ηπειρωτικά τμήματα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 24 βαθμούς), 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 29 βαθμούς), 15 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ. Ανάλογο αναμένεται το σκηνικό του καιρό και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τον καιρό της Παρασκευής, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία και από αργά το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments