Ελλάδα

Τροχαίο Λέσβος: Νεκρή μια μητέρα δύο παιδιών – «Καρφώθηκε» σε δέντρο

Τροχαίο Λέσβος: Νεκρή μια μητέρα δύο παιδιών – «Καρφώθηκε» σε δέντρο
Τροχαίο Λέσβος: Νεκρή είναι μια μητέρα δύο παιδιών στη Λέσβο αφού το αμάξι που οδηγούσε «καρφώθηκε» σε δέντρο.

Θανατηφόρο τροχαίο έγινε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Εθνική Οδό Καλλονής – Μυτιλήνης, με μία γυναίκα να χάνει τη ζωή της. Σύμφωνα με το kalloninews.gr, νεκρή ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου της μια νεαρή οδηγός στο ρεύμα από Καλλονή προς Μυτιλήνη. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η γυναίκα είναι μητέρα δύο παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στην τράπεζα Πειραιώς στο κατάστημα της Καλλονής. Η είδηση έχει σκορπίσει θλίψη στους οικείους της και όσους την γνώριζαν. Όσο για τα αίτια του δυστυχήματος το ρεπορτάζ της τοπική ιστοσελίδας σημειώνει ότι για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες η οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο βγήκε εκτός δρόμου και «καρφώθηκε» μετωπικά σε δέντρο.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε νωρίτερα και στην Καβάλα όταν συγκρούστηκαν επιβατικό αυτοκίνητο και μηχανή. Τραυματίας είναι ο δικυκλιστής που «έσκασε» πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης, όπως αναφέρει το σάιτ proininews.gr.

Αιματηρός ο Μάιος λόγω τροχαίων στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 523 τραυματίστηκαν, συνολικά, σε 442 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάιο 2020, μόνο στην περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 13 δυστυχήματα με ισάριθμους νεκρούς και 429 ατυχήματα με 12 σοβαρά τραυματίες και 511 ελαφρά.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του λεκανοπεδίου, βεβαιώθηκαν 17.374 παραβάσεις, από τις οποίες 852 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Τροχαία, βεβαιώθηκαν: – 156 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 42 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

– 2.153 για παραβίαση του ορίου ταχύτητας

– 257 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

– 352 για χρήση κινητού τηλεφώνου

– 373 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

– 1.402 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments