Διεθνή

Bραζιλία κορωνοϊός: Το δικό της δράμα ζει η χώρα – Τα θύματα από τον φονικό ιό ξεπέρασαν τις 34.000

Bραζιλία κορωνοϊός: Το δικό της δράμα ζει η χώρα – Τα θύματα από τον φονικό ιό ξεπέρασαν τις 34.000
Bραζιλία κορωνοϊός: Η λατινοαμερικάνικη χώρα κατέχει τη θλιβερή τρίτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 1.473 θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 34.021.

Νέο τραγικό απολογισμό σημείωσε η Βραζιλία τις τελευταίες 24 ώρες, αφού τα θύματα της από τον φονικό ιό ξεπέρασαν πλέον τις 34.000. Η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερική πλήττεται όσο καμία, με τον ιό να βρίσκεται σε πλήρη έξαρση. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα τωρινά δεδομένα, η Βραζιλία κατέχει τη θλιβερή τρίτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, αφήνοντας πίσω της την Ιταλία.  Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 1.473 θανάτους σύμφωνα με  το υπουργείο Υγείας  της χώρας, γεγονός που αύξησε το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας σε 34.021. Παράλληλα, μέσα σε 1 ημέρα  σημειώθηκαν 30.925  κρούσματα φθάνοντας έτσι τα 614.941.

Η Βραζιλία βρίσκεται σε απόλυτους αριθμούς στη δεύτερη θέση παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ

Αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης η Βραζιλία βρίσκεται σε απόλυτους αριθμούς στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου καταμετρώνται περί τα 1.870.000, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.  Η πολιτεία Σαν Πάουλου, συνεχίζει να δέχεται το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, με 8.560 θανάτους επί συνόλου 129.200 κρουσμάτων μόλυνσης, ακολουθούμενη από το Ρίο ντε Ζανέιρο (6.327 θάνατοι, 60.032 κρούσματα μόλυνσης). Μολαταύτα, και στις δύο πολιτείες άρχισε αυτή την εβδομάδα η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η κατάσταση παραμένει  ιδιαιτέρως κρίσιμη στις φτωχές πολιτείες του βορρά, ιδίως στην Αμαζόνας (2.183 νεκροί) και στην Παρά (3.416), καθώς και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως στη Σεαρά (3.813) και στην Περναμπούκ (3.124), λόγω του περάσματος του κορωνοιού. Την ώρα που η επιδημιολογική καμπύλη συνεχίζει να καταγράφει άνοδο στη χώρα και ο ιός βρίσκεται σε πλήρη έξαρση ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου συνεχίζει να απαιτεί να αποκατασταθεί η λειτουργία όλων των τομέων της οικονομίας, διότι αυτό που τον απασχολεί είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, αμφισβητώντας τα μέτρα περιορισμού που ανακοίνωσαν όλοι οι κυβερνήτες των πολιτειών της χώρας. Τέλος αξίζει να υπενθυμιστεί ότι εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες η χώρα δεν έχει υπουργό Υγείας, μετά την παραίτηση του Νέλσον Τάιχ, τον οποίο αντικαθιστά, ο ως πρότινος υφυπουργός Υγείας Εντουάρντου Παζουέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments