Ελλάδα

Τραγωδία Κρήτη: 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός

Τραγωδία Κρήτη: 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός
Τραγωδία Κρήτη: Ο άτυχος νεαρός πήγε να κάνει μπάνιο με τους φίλους του στη θάλασσα του Αγιοφάραγγου αλλά η βόλτα είχε δραματική κατάληξη.

Ένας 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι του Σαββάτου (6/6), στην Κρήτη και συγκεκριμένα, θάλασσα του Αγιοφάραγγου, νότια της Μονής Οδηγητρίας, στον Νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα που πνίγηκε. Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι, μεταξύ 13.00 και 13.30, με τον άτυχο νεαρό άνδρα να κάνει εκεί το τελευταίο του μπάνιο.

Στην παραλία βρισκόταν και μια γιατρός που προσπάθησε να βοηθήσει

Όπως αναφέρεται, οι φίλοι του, με τους οποίους είχαν πάει εκεί για μπάνιο, ήταν εκείνοι που είδαν τον νεαρό να παλεύει με τα κύματα και κατόπιν να χάνει τις αισθήσεις του. Εκείνοι μάλιστα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το cretapost, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ που έσπευσε πολύ γρήγορα στο σημείο προκειμένου να παραλάβει τον άτυχο νέο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παραλία βρισκόταν και μια γιατρός, η οποία προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον 20χρονο. Όμως, φαίνεται πως ήταν ήδη αργά για εκείνον. Επίσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, και του έντονου κυματισμού το Λιμενικό που επίσης ειδοποιήθηκε, δεν μπορούσε να παρέμβει.

Οπότε χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να ανασύρουν τον 20χρονο. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παραλία δεν βρίσκεται στον δρόμο και προσεγγίζεται πιο δύσκολα.

«Μάστιγα» οι πνιγμοί στην Κρήτη

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά πνιγμών στο ελληνικό νησί, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 16% των περιστατικών, που σημειώθηκαν στη χώρα πέρυσι το καλοκαίρι, αφορούσαν στην Κρήτη. Πιο αναλυτικά, από τις αρχές της σεζόν του 2019 και μέσα σε λίγους μόνο μήνες, είχαμε σε πανελλαδικό επίπεδο 167 πνιγμούς.

Από αυτούς οι 26 ήταν στην Κρήτη, εκ των οποίων οι 12 στο Ηράκλειο, οι 8 στο Ρέθυμνο, οι 4 στα Χανιά και οι 2 στο Λασίθι. Σύμφωνα με τους ναυαγοσώστες η πλειοψηφία των πνιγμών, παρατηρείται στις ώρες και σε χώρους, όπου δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες.

Και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν παραλίες με μεγάλη επισκεψιμότητα, δηλαδή μεγαλύτερη των 300 ατόμων, που προβλέπει ο νόμος, δεν είχαν χαρακτηριστεί- τουλάχιστον μέχρι πέρυσι- ως «οργανωμένες» ώστε να επιβάλλεται η παρουσία ναυαγοσώστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments