Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 183.000 – 407 νέες περιπτώσεις μέσα σε μία ημέρα

Γερμανία κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 183.000 – 407 νέες περιπτώσεις μέσα σε μία ημέρα
Γερμανία κορωνοϊός: Τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στις 183.687, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 8.646 μέχρι και την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Μια σχετική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία, καθώς σημειώθηκαν 407 νέες περιπτώσεις του νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να “σκαρφαλώνει” σε 183.687,  όπως  ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους με βάση τα στοιχεία που είχε χθες, Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Από την άλλη, ο αριθμός των νεκρών παρουσίασε μείωση, αφού σημειώθηκαν 33  νέοι θάνατοι. Έτσι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας στη Γερμανία ανέρχεται πλέον σε 8.646, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι η Αμερική είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και σε κρούσματα. 

Ο φονικός ιός συνεχίζει να σαρώνει την Αμερική, καθώς τόσο τα κρούσματα, όσο και οι θάνατοι συνεχίζουν αυξάνονται καθημερινά. Ειδικότερα και σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας),  ο φονικός ιός έχει σκοτώσει  ακόμη 922 ανθρώπους τις προηγούμενες 24 ώρες.

Συνεπώς ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας του ιού στη χώρα ανέρχεται σε πάνω από 109.000, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τουλάχιστον τα 1.894.000 σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Παράλληλα περίπου 491.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν θεραπευτεί.

Αν και ο ιός φαίνεται να επιβραδύνεται στη χώρα σε σύγκριση με την κορύφωσή της, στα μέσα Απριλίου,  οι ειδικοί ανησυχούν για τον κίνδυνο ανέλεγκτης εξάπλωσης του τις επόμενες εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν «σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει» την πανδημία Covid-19. Κάλεσε ξανά τους πολιτειακές κυβερνήσεις να άρουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για την συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού. Σύμφωνα με τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων τον οποίο υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να φθάσει τους 127.000 νεκρούς περίπου την 27η Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments