Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: 922 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο – Ανησυχούν οι ειδικοί

ΗΠΑ κορωνοϊός: 922 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο – Ανησυχούν οι ειδικοί
ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας του ιού στη χώρα ανέρχεται σε πάνω από 109.000, ενώ τα κρούσματα σε τουλάχιστον 1.894.000.

Η Αμερική είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και σε κρούσματα. Ο φονικός ιός συνεχίζει να σαρώνει την Αμερική, καθώς τόσο τα κρούσματα, όσο και οι θάνατοι συνεχίζουν αυξάνονται καθημερινά. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Παρασκευή στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας),  ιός έχει σκοτώσει  ακόμη 922 ανθρώπους τις προηγούμενες 24 ώρες.

Συνεπώς ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας του ιού στη χώρα ανέρχεται σε πάνω από 109.000, ενώ τα κρούσματα  ανέρχονται σε τουλάχιστον 1.894.000 σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Παράλληλα περίπου 491.000 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Αν και ο ιός φαίνεται να επιβραδύνεται στη χώρα σε σύγκριση με την κορύφωσή της, στα μέσα Απριλίου,  οι ειδικοί ανησυχούν για τον κίνδυνο  ανέλεγκτης εξάπλωσης του τις επόμενες εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν «σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει» την πανδημία Covid-19. Κάλεσε ξανά τους πολιτειακές κυβερνήσεις να άρουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για την συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού. Σύμφωνα με τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων τον οποίο υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να φθάσει τους 127.000 νεκρούς περίπου την 27η Ιουνίου.

Η Βραζιλία βρίσκεται σε απόλυτους αριθμούς στη δεύτερη θέση παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ

Αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης η Βραζιλία βρίσκεται σε απόλυτους αριθμούς στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου καταμετρώνται περί τα 1.870.000, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς .Η λατινοαμερικάνικη χώρα κατέχει τη θλιβερή τρίτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θύματα της από τον φονικό ιό ξεπέρασαν πλέον τις 34.000. Η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερική πλήττεται όσο καμία, με τον ιό να βρίσκεται σε πλήρη έξαρση. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα τωρινά δεδομένα, η Βραζιλία κατέχει τη θλιβερή τρίτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, αφήνοντας πίσω της την Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments