Ελλάδα

Anonymous Greece: Έριξαν τη σελίδα υπουργείου της Τουρκίας

Anonymous Greece: Έριξαν τη σελίδα υπουργείου της Τουρκίας
Anonymous Greece: Απάντησαν στους Τούρκους χάκερ, επιλέγοντας να «ρίξουν» τη σελίδα σε ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία της γειτονικής χώρας.

Οι Τούρκοι χάκερ «επιτέθηκαν» στην ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης και οι Anonymous Greece απάντησαν «ρίχνοντας» τη σελίδα σε ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία της γειτονικής χώρας.

Οι χάκερ από την Τουρκία μπορεί να ανέλαβαν την πράξη τους αλλά η ελληνική πλευρά δεν μπόρεσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Είναι κάτι που έχουμε δει εξάλλου να επαναλαμβάνεται. Όπως λοιπόν, δημοσίευσαν στο Facebook οι Anonymous Greece, προχώρησαν και εκείνοι σε επίθεση.

Πρώτα επιτέθηκαν οι Τούρκοι χάκερ

«Μετά από επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας Δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είναι εκτός. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μογγόλους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν τη μπάλα», ήταν η όλο νόημα ανάρτησή τους.

Έτσι, λίγη ώρα μετά το… χτύπημα από τους Τούρκους χάκερ, οι οποίοι «έριξαν» τη σελίδα του δήμου Χαλκηδόνος, οι Anonymous Greece απάντησαν. Οι Τούρκοι χάκερ ανέβασαν στη σελίδα ένα μήνυμα στα ελληνικά το οποίο γράφει: «Γνωρίστε τα όριά σας», με φόντο την τουρκική σημαία και τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών

Η ομάδα που ανέλαβε τη διαδικτυακή επίθεση είναι η: Ayyidiz Tim, ο «κυβερνοστρατός της Τουρκίας». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι συγκεκριμένοι χάκερ έχουν επιτεθεί και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες αλλά το σίγουρο είναι πως οι Anonymous Greece δεν μπορούσαν να μην απαντήσουν.

«Έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την επίθεση των Τούρκων χάκερ, στην ιστοσελίδα του δήμου, ενώ επίθεση έχει δεχτεί και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου», δηλώνει εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος στο grtimes.

Όπως τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, μέχρι και αυτήν την ώρα γίνονται οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ώστε να «κατέβει» η χακαρισμένη ιστοσελίδα και να επανέλθει η κανονική, ενώ με το πέρας της διαδικασίας θα διαπιστωθεί και το αν και πόση ζημιά έχει γίνει στον σέρβερ του δήμου, κάτι που δεν θεωρείται και τόσο πιθανό σύμφωνα με τον τεχνικό πληροφορικής του δήμου.

Ο κυβερνοπόλεμος συνεχίζεται

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας επισημαίνει πως η ενέργεια των Τούρκων, εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση που δέχονται ιστοσελίδες στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, καθώς αντίστοιχη επίθεση δέχτηκε και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου.

Όπως εικάζει δε πως η επίθεση στον δήμο Χαλκηδόνας είναι τυχαία, καθώς οι χάκερ ψάχνουν γενικότερα ελληνικούς στόχους και κενά ασφάλειας για να «χτυπήσουν», ενώ όπως λέει γίνονται ενέργειες σε συνεργασία και με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να θωρακιστεί το σύστημα και να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον.

Και όσο οι Αρχές έχουν αναλάβει, οι Έλληνες χάκερ έκαναν τη δική τους κίνηση αλλά δεν είναι η πρώτη που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον κυβερνοπόλεμο να συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments