Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Νέα εκτόξευση κρουσμάτων – 8.984 νέοι ασθενείς

Ρωσία κορωνοϊός: Νέα εκτόξευση κρουσμάτων – 8.984 νέοι ασθενείς
Ρωσία κορωνοϊός: Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στη χώρα ανέρχεται σε 467.673.

Νέο ρεκόρ ασθενών κατέγραψε η Ρωσία τις τελευταίες 24ώρες με  τα νέα κρούσματα να υπολογίζονται σε 8.984, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους στη χώρα σε 467.673, με τον ρυθμό της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων να φθάνει το 2%, όπως και τ χθεσινή ημέρα. Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί ότι ο αριθμός των νεκρών συγκριτικά με εκείνον των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλότερος.

Παράλληλα αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα πως 134 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των νεκρών στη Ρωσία σε 5.859.  Το πρακτορείο TASS σημειώνει πως ο ρυθμός αύξησης των νεκρών σημείωσε σήμερα χαμηλό ρεκόρ από τις 25 Μαΐου, όταν είχε ανακοινωθεί ο θάνατος 92 ανθρώπων.

Η Γαλλία τον τελευταίο μήνα έχει χαλαρώσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. 

Ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ο πέμπτος υψηλότερος στον κόσμο, αυξήθηκε χθες με βραδύτερους ρυθμούς, καθώς οι αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνέχισε να μειώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι θάνατοι από την νόσο Covid-19 αυξήθηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατά 31, ή 0,1%, φτάνοντας τους 29.142.

Την Παρασκευή αναφέρθηκαν 46 επιπλέον θάνατοι μέσα σε 24 ώρες (αύξηση 0,2%). Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού αυξήθηκε κατά 579, φτάνοντας συνολικά τα 153.634. Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 35, σε 1.059, λιγότερο από την μείωση των 69 την Παρασκευή, αλλά επεκτείνει μια σταθερή πτώση μετά την κορύφωση των 7.000 ασθενών σε ΜΕΘ στις αρχές Απριλίου.

Υπό έλεγχο ο φονικός ιός στην Γαλλία

Ο επικεφαλής μιας επιστημονικής επιτροπής για τον νέο κορωνοϊό που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο. Σε μια ακόμη ένδειξη της υποχώρησης της επιδημίας, η αστυνομική αρχή του Παρισιού ανακοίνωσε ότι έκλεισε χθες ένα προσωρινό νεκροτομείο που στήθηκε τον Απρίλιο σε ένα άδειο κτίριο στην χονδρική αγορά τροφίμων Ρανζίς, νότια της πρωτεύουσας. Η Γαλλία τον τελευταίο μήνα έχει χαλαρώσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα, εστιατόρια και μπαρ άνοιξαν ξανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments