Διεθνή

Κύπρος αεροδρόμια: Επαναλειτουργούν από τις 9 Ιουνίου όλοι οι αερολιμένες της χώρας

Κύπρος αεροδρόμια: Επαναλειτουργούν από τις 9 Ιουνίου όλοι οι αερολιμένες της χώρας
Κύπρος αεροδρόμια: Στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν στη χώρα, λειτουργούν ξανά από αύριο όλα τα αεροδρόμια της Κύπρου.

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τα αεροδρόμια της Κύπρου από αύριο Τρίτη 9 Ιουνίου, καθώς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου λειτουργούν εκ νέου στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν  στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της λήξης του διατάγματος που ήταν σε ισχύ από 29 Μαίου μέχρι 8 Ιουνίου.  Υπενθυμίζεται ότι τα αεροδρόμια της χώρας είχαν κλείσει με διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για απαγόρευση διενέργειας πτήσεων από και προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αύριο θα πραγματοποιηθούν πέντε αναχωρήσεις και πέντε αφίξεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, με την πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean να αναχωρεί γύρω στις οκτώ το πρωί με προορισμό την Αθήνα. Η πρώτη πτήση που θα προσγειωθεί στη Λάρνακα θα πραγματοποιηθεί επίσης από την Aegean, προερχόμενη από την Αθήνα και αναμένεται να φτάσει γύρω στις 12:15 το μεσημέρι. Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος θα μεταβεί  αύριο γύρω στις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους πρώτους επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο μετά την απαγόρευση πτήσεων από και προς το νησί, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένο επίσης να πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς το Τέλ Αβίβ, τη Σόφια και την Αθήνα.

Παράλληλα αξίζει να επισημανθεί ότι το κυπριακό υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είχε εκδώσει διάταγμα με το οποίο ανακοίνωνε την παράταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης πτήσεων στην Κύπρο μέχρι τις 8 Ιουνίου 2020. «Με σκοπό τη διαφύλαξη και περαιτέρω ενίσχυση από πλευράς Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, των όσων μέτρων έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση και με απώτερο στόχο και σκοπό την προστασία των πολιτών και τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19 στον τόπο μας, πληροφορείστε ότι με Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 25 Μαΐου παρατείνονται περαιτέρω τα μέτρα για απαγόρευση των πτήσεων για άλλες έντεκα ημέρες», έλεγε η ανακοίνωση του υπουργείου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments