Οικονομία

Επικεφαλής της Ryanair: Δεν θα ματαιωθούν οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο

Επικεφαλής της Ryanair: Δεν θα ματαιωθούν οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο
Επικεφαλής της Ryanair: Παρά την καραντίνα 14 ημερών που εισάγει η κυβέρνηση για τους διεθνείς ταξιδιώτες, η αεροπορική εταιρεία δεν θα ματαιώσει τις πτήσεις, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης των Βρετανών. "Οι Βρετανοί αγνοούν αυτή την καραντίνα, ξέρουν πως είναι τρίχες" λέει ο Μάικλ Ο'Λίρι.

O επικεφαλής της  ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Μάικλ Ο’Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair δεν θα ματαιώσει πτήσεις προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο παρά την καραντίνα 14 ημερών που εισάγει η κυβέρνηση για τους διεθνείς ταξιδιώτες, επειδή βλέπει χιλιάδες Βρετανούς να κάνουν κρατήσεις για διακοπές. Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, η easyJet και η IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways, έχουν αρχίσει τα πρώτα στάδια μιας δικαστικής προσφυγής κατά της καραντίνας, η οποία αποφασίσθηκε από τους ιθύνοντες για να προληφθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο επικεφαλής της Ryanair  για το εάν θα ματαιωθούν οι πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εφόσον η καραντίνα παραμείνει σε ισχύ στη διάρκεια αυτών των μηνών, ο Ο’Λίρι απάντησε: «Όχι, επειδή οι πτήσεις που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλήρεις. Οι Βρετανοί αγνοούν αυτή την καραντίνα, ξέρουν πως είναι τρίχες». «Η Ryanair πραγματοποιεί καθημερινά χίλιες πτήσεις σε σημεία σε όλη την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα από την 1η Ιουλίου, τις 2, τις 3 και καθημερινά στη συνέχεια» κατέληξε στη δήλωσή του.

Η Βρετανία θα βάζει υποχρεωτικά σε καραντίνα όλους όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό από σήμερα 8 Ιουνίου στο πλαίσιο αποτροπής  ενός  δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. “Το πρόβλημα με αυτή την καραντίνα είναι ότι δεν είναι καραντίνα. Η καραντίνα, ξέρετε είναι αποτελεσματική μόνο όταν σταματάς τους ανθρώπους στο σημείο εισόδου”, είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ο Ο’ Λίρι μιλώντας στο BBC, προσθέτοντας ότι το έγγραφο που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες δεν έχει ακόμη τυπωθεί.

“Εδώ θα ζητάνε από τους ανθρώπους να συμπληρώσουν ένα ανύπαρκτο έγγραφο στο Χίθροου ή το Γκάτγουικ και μετά θα μπαίνουν στο μετρό του Λονδίνου ή στα τραίνα, τα λεωφορεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα σταματάνε στα σούπερ μάρκετ ίσως θα πηγαίνουν στο Halfords προτού φτάσουν στη διεύθυνση όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα”, πρόσθεσε. Ο Ο΄Λίρι εκτίμησε ότι οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων που θα φτάνουν στη Βρετανία θα μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν τις αρχές ισχυριζόμενοι ότι παραμένουν σε καραντίνα, ενώ βρίσκονται έξω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments