Διεθνή

Μεξικό κορωνοϊός: Συνεχίζεται το δράμα – Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 14.000

Μεξικό κορωνοϊός: Συνεχίζεται το δράμα – Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 14.000
Μεξικό κορωνοϊός: Μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν 2.999 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 34 νέοι θάνατοι - Δεύτερο το Μεξικό, μετά την Βραζιλία, στην παγκόσμια κλίμακα θανάτων εξαιτίας της πανδημίας.

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής φαίνεται να πλήττονται βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοϊού, μια από αυτές και το Μεξικό όπου τα θύματα από τον φονικό ιό χθες ξεπέρασαν τις 14.000. Πιο αναλυτικά το  υπουργείο Υγείας του Μεξικού δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα δεδομένα που δείχνουν ότι καταγράφηκαν 2.999 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης  μέσα σε 24 ώρες, με το σύνολο των νοσούντων από τον κορωνοϊό να φθάνουν στον τραγικό αριθμό των 120.012. Παράλληλα,  ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε σε 14.053, ενώ μέσα σε μόλις ένα 24ωρο σημειώθηκαν 354 νέοι θάνατοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεξικό κατατάσσεται δεύτερη στην παγκόσμια κλίμακα θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, μετά τη Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο επισημαίνεται ότι στο Μεξικό δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ, έτσι δεν μπορεί να διαμορφωθεί σαφής εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ διαβεβαίωσε ότι είναι καλά και δεν θα υποβληθεί σε τεστ για να εξακριβωθεί εάν έχει προσβληθεί από τον ιό επειδή δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα, παρά τη μόλυνση δημόσιου λειτουργού με τον οποίο είχε συχνές συναντήσεις. Όπως ο ίδιος γνωστοποίησε την Κυριακή μέσω Twitter το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε πως έχει προσβληθεί και τίθεται σε καραντίνα, ενώ σημείωσε ότι «κανένα» μέλος της ομάδας του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Δεν θα υποβληθώ σε εξέταση διότι δεν έχω συμπτώματα. Ευτυχώς, πάω καλά και φροντίζω τον εαυτό μου», τόνισε ο 66χρονος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, στην οποία συμμετείχε συχνά ο Σοέ Ροβλέδο, ο διευθυντής του Μεξικανικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης (Instituto Mexicano del Seguro Social, IMSS), η μόλυνση του οποίου από τον κορωνοϊό έχει επιβεβαιωθεί.

Έφτασαν στη Βραζιλία οι 650 αναπνευστήρες που απεστάλησαν από την Τουρκία  και θα διανεμηθούν στα νοσοκομεία της πολιτείας και ανέφερε πως οι αναπνευστήρες θα δώσουν δυνατότητα για το άνοιγμα των νέων μονάδων εντατικής θεραπείας.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter εικόνες σχετικά με την παράδοση των αναπνευστήρων που πωλήθηκαν στην πολιτεία Σάο Πάολο. «Στα φορτηγά στο βίντεο υπάρχει το εθνικό άλμα τεχνολογίας. Υπάρχουν οι εγχώριοι αναπνευστήρες εντατικής μονάδας, οι οποίοι έδωσαν ανάσα στον κόσμο. Υπάρχουν οι ανθρώπινες αξίες τις οποίες προστατεύουμε υπό την ηγεσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν».

Στην ομιλία που εκφώνησε στη «Μηνιαία Συνεδρίαση Αξιολόγησης Σχεδίων Εμβολίου και Φαρμάκων κατά του COVID-19» που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Βαράνκ σημείωσε,«Στη Βραζιλία παραδόθηκαν πάνω από 1500 αναπνευστήρες μονάδας εντατικής θεραπείας. Με τον τρόπο αυτό έχουμε στείλει περίπου 2.000 αναπνευστήρες στο εξωτερικό». «Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που ακολουθεί. Με το άλμα να αναπτύξει εμβόλιο και φάρμακο με το πλεονέκτημα που την προσφέρει το ισχυρό της οικοσύστημα είναι μια χώρα που ακολουθείται» σημείωσε ο Βαράνκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments