Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετική στον ιό φοιτήτρια που ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετική στον ιό φοιτήτρια που ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη
Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατά την άφιξη της νεαρής φοιτήτριας στην Ελλάδα, την υποδέχθηκαν δώδεκα άτομα, στα οποία γίνεται τώρα ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν νοσούν.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία Ελληνίδα φοιτήτρια που ταξίδεψε από το Λονδίνο πόλη όπου και σπουδάζει, στη Θεσσαλονίκη τόπος κατοικίας της. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κοπέλα έχει ήπια συμπτώματα και δεν έχει χρειαστεί νοσηλεία, ενώ σημειώθηκε ότι το ταξίδι της έγινε οδικώς. Κατά την άφιξη της νεαρής φοιτήτριας  στην Ελλάδα, την υποδέχθηκαν δώδεκα άτομα, στα οποία γίνεται τώρα ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και άλλο κρούσμα του ιού. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, επτά από τα τεστ έχουν βγει αρνητικά. Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι 10 Ιουνίου αναμένεται ενημέρωση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε η δειγματοληψία.

Ανοίγει τα σύνορα της η Ελλάδα με τους Ιταλούς

Την άρση των περιοριστικών μέτρων για τους Ιταλούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια των σημερινών κοινών δηλώσεων με τον ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. Όπως είπε ο κ. Δένδιας, προηγήθηκε μεγάλη συζήτηση για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ιταλία σε σχέση με τον κορωνοϊό, τα οποία είναι «ραγδαίως βελτιούμενα».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε:

«Η Ελλάδα αίρει από την προσεχή Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα τους όποιους περιορισμούς» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα «οι Ιταλοί φίλοι μας να περάσουν και φέτος τις διακοπές στη χώρα μας». Απαντώντας σχετικά, ο Ιταλός υπουργός δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου στην Ιταλία τα σύνορα μέχρι το τέλος του μήνα, αίροντας οποιουσδήποτε περιορισμούς για καραντίνα σε Ιταλούς τουρίστες».

Σημειώνεται, ότι η Ιταλία δεν συμπεριλαμβανόταν στις 29 χώρες, με τις οποίες θα ανοίξουν τα σύνορα στις 15 Ιουνίου, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη γειτονική χώρα. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι διεθνείς πτήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι στις 15 Ιουνίου και θα αφορούν 29 χώρες, με θετικό επιδημιολογικό προφίλ. Για τις υπόλοιπες χώρες, προβλέπεται ότι θα παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα, με τους ταξιδιώτες να τίθενται σε καραντίνα μίας ή δύο εβδομάδων.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ιταλίας με τον Λουίτζι Ντι Μάιο να σχολιάζει τότε χαρακτηριστικά ότι: «Η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα σε όποιον δεν τη σέβεται». Μάλιστα, τότε είχε ανακοινώσει ότι θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να επιληφθεί ο ίδιος επί του ζητήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments