Πολιτική

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Σήμερα η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Σήμερα η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα
Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ξεκίνησε το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την Τρίτη 9 Ιουνίου, στο οποίο θα συμμετάσχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.Το συνέδριο επικεντρώνεται στις προκλήσεις και τις δράσεις της μετά κορωνοϊό εποχής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να πάρει μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, σε συζήτηση με την με την δημοσιογράφο, Όλγα Τρέμη. Ειδικότερα, η επικείμενη συζήτηση θα ξεκινήσει στις 11:25  το πρωί.  Ημέρα έναρξης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ήταν η χθεσινή, Τρίτη 9 Ιουνίου,  με την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το συνέδριο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες με 8ωρο καθημερινό πρόγραμμα, που θα μεταδίδεται από το Ζάππειο Μέγαρο.

Το συνέδριο «Η Επόμενη Μέρα», όπως ονομάζεται, επικεντρώνεται στις προκλήσεις και τις δράσεις της μετά κορωνοϊό εποχής.

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες συζήτησης του συνεδρίου είναι:

  • η υγεία,
  • η οικονομική μεταρρύθμιση,
  • οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η
  • ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει το Φόρουμ με μία σημαντική συζήτηση με τον ιστορικό Niall Ferguson, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 17.15μμ, ενώ περισσότεροι από 200 καλεσμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

«Μια νέα, θετική, διεθνής εικόνα της χώρας είναι η νέα κληρονομιά της Ελλάδας από την κρίση. Και μια αίσθηση ότι και στα πολύ δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εναρκτήρια ομιλία της στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο φέτος, πραγματοποιείται διαδικτυακά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε «το κράτος κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και η Ελλάδα τον σεβασμό της διεθνούς κοινής γνώμης».Υπογράμμισε, επίσης, ότι η θωράκιση του συστήματος υγείας είναι  «το πεδίο στο οποίο κρίνεται και σφυρηλατείται η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοκρατία». Όπως επισήμανε η κ. Σακελλαροπούλου, ο κορονοϊός ματαίωσε φέτος την ετήσια συγκέντρωση των συνέδρων του Φόρουμ στον ιστορικό χώρο των Δελφών, ωστόσο δεν κατέβαλε τη δημιουργική φαντασία των διοργανωτών του, που ταχύτατα προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες και χαρακτήρισε «επίκαιρη και απολύτως εύστοχη η εστίαση του 5ου αυτού Φόρουμ στη δημόσια υγεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments