Ελλάδα

Τραινοσέ θερμικές κάμερες: Aπό αύριο στους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Τραινοσέ θερμικές κάμερες: Aπό αύριο στους σιδηροδρομικούς σταθμούς
Τραινοσέ θερμικές κάμερες: Έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο προς τις αποβάθρες στον Σταθμό Λαρίσης (στην Αθήνα) και στον Νέο Σταθμό Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από αύριο 12 Ιουνίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία θερμικές κάμερες  στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνεται θερμομέτρηση σε προσωπικό και ταξιδιώτες, ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, οι θερμικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο προς τις αποβάθρες στον Σταθμό Λαρίσης (στην Αθήνα) και στον Νέο Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχοντας ως προτεραιότητα το ασφαλές ταξίδι, έχει εφαρμόσει από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της. Με πρωτοβουλία της διοίκησης εγκαταστάθηκαν και τίθενται σε λειτουργία από την Παρασκευή στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θερμικές κάμερες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο για τη θερμομέτρηση, τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και του προσωπικού. Συγκεκριμένα, θερμικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο προς τις αποβάθρες στον Σταθμό Λαρίσης (στην Αθήνα) και στον Νέο Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεριμνά για την προστασία της ιδιωτικότητας του επιβατικού κοινού και συμμορφώνεται με τις Κατευθύνσεις και Οδηγίες των εποπτικών αρχών κατά την υιοθέτηση και εφαρμογή μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του Covid-19. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρωτοπορεί στη χρήση θερμικών καμερών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ τα ισχύοντα μέτρα -όπως μάσκες, αντισηπτικά, καθημερινή απολύμανση κ.α.- συνεχίζονται κανονικά, προκειμένου όλοι οι επιβάτες να απολαμβάνουν ένα ευχάριστο ταξίδι με ποιότητα και ασφάλεια.

Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ, όπως και το κόμιστρο των ταξί,  αυξάνεται δε, στο 65% η δυνατότητα μεταφοράς επιβατών σε όλα τα ΜΜΜ και στα ΚΤΕΛ. 

Μέχρι και εννέα ευρώ χαμηλότερα είναι τα εισιτήρια στα ΚΤΕΛ και πέντε ευρώ στο σταθερό τιμολόγιο των ταξί στη διαδρομή «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Σύνταγμα, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές, που ισχύει από την 1η Ιουνίου. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΑ κοστίζει 1,20 ευρώ και το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ 0,90 ευρώ. Ωστόσο το κέρδος για τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών είναι ακόμη μεγαλύτερο που φτάνει μέχρι έως και τα 30 ευρώ εάν ανανεώσει κανείς την ετήσια κάρτα του στον ΟΑΣΑ και τα 44 ευρώ εάν η ετήσια κάρτα αφορά και διαδρομές προς αεροδρόμιο, ενώ το όφελος για την ετήσια κάρτα του ΟΑΣΘ φτάνει στα 27 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments