Αθλητισμός

Ήφαιστος Λήμνου: Αποχωρεί από την Basket League

Ήφαιστος Λήμνου: Αποχωρεί από την Basket League
Ήφαιστος Λήμνου: Μετά το Ρέθυμνο και ο Ήφαιστος Λήμνου αποφάσισε να πει «αντίο» στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Την απόφαση να μην αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Basket League πήρε ο Ήφαιστος Λήμνου. Η ομάδα του Βορείου Αιγαίου, που εδώ και δύο σεζόν έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, με την τοπική κοινωνία να την αγκαλιάζει και το “Νίκος Σαμαράς” να παίρνει “φωτιά” σε κάθε παιχνίδι, έριξε βόμβα γνωστοποιώντας πως θα αποσύρει τη συμμετοχή της από το πρωτάθλημα. Το μέλλον της ομάδας ήταν αβέβαιο εδώ και αρκετές ημέρες λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Πλέον, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν:

Το ραντεβού του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ομάδας, Σπύρου Μπούμπουρα, με τον δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Μαρινάκη, δεν έφερε αποτέλεσμα. Έτσι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισημοποιηθεί η αποχώρηση της ομάδας από την Basket League. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Παντελής Μπούμπουρας, αναμένεται στην Ελλάδα την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουνίου και την επόμενη μέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Σημειώνεται, πως ο Ήφαιστος είναι η δεύτερη ομάδα που αποχωρεί μετά το Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται, πως την Παρασκευή 29 Μαΐου, ο πρόεδρος της κρητικής ΚΑΕ, Κωστής Ζομπανάκης, ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο του Ρεθύμνου Cretan Kings ότι περιθωριοποιείται, σταματά να χρηματοδοτεί την ομάδα για μια σειρά από λόγους που τον έχουν “παγώσει” εδώ και αρκετό καιρό. Δεν θα κατέβει στη Basket League της σεζόν 2020 – 2021 και θα κάνει επανεκκίνηση στο χτίσιμο της ομάδας από το μηδέν. Ο κ. Ζομπανάκης ήταν πάντα ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των απλών φιλάθλων και χορηγών ωστόσο τα αρνητικά υπερίσχυσαν για την απόφασή του αυτή.  Η γενικότερη κατάσταση στον χώρο, το γεγονός ότι δεν υπήρξε έως τώρα ταύτιση απόψεων ανάμεσα στους παράγοντες της κατηγορίας για την βελτίωση του προϊόντος αλλά και η απουσία υποστήριξης από τον Δήμο της πόλης κυρίως στο θέμα του γηπέδου, ήταν οι βασικότερες αιτίες που τον οδήγησαν στο να κατεβάσει ρολά. Σημειώνεται, πως ο κ. Ζομπανάκης σκοπεύει να παραμείνει στην ομάδα σε κάποιο άλλο πόστο. Όσο για το μέλλον του συλλόγου, όλοι βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments