Ελλάδα

Μόσιαλος κορωνοϊός: Η μετάδοση του ιού είναι λιγότερο πιθανή σε εξωτερικούς χώρους

Μόσιαλος κορωνοϊός: Η μετάδοση του ιού είναι λιγότερο πιθανή σε εξωτερικούς χώρους
Μόσιαλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics

Με νέα ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook, o καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος αναφέρεται σε νέες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες η μετάδοση του κορωνοϊού είναι λιγότερο πιθανή σε εξωτερικούς χώρους από ό, τι σε εσωτερικούς.

Ο καθηγητής, στην ανάρτησή του, αναφέρει ότι έπειτα από ανίχνευση επαφών 110 ατόμων με Covid-19 έγινε καταγραφή του πότε ο ιός μεταφέρθηκε από τον φορέα σε μια νέα επαφή, ενώ διαχωρίζεται εάν η κύρια περίπτωση είχε συναντήσει σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Σύμφωνα με το διάγραμμα που ανέβασε στον λογαριασμό του ο κ. Μόσιαλος, 77 από τις 88 κύριες περιπτώσεις που συγχρωτίστηκαν σε εξωτερικούς χώρους δεν μετέδωσαν τον ιό, ενώ από τις 22 περιπτώσεις που συγχρωτίστηκαν σε εσωτερικό χώρο, οι 16 μετέδωσαν τον ιό.

Δείτε την ανάρτηση του καθηγητή:

Να θυμίσουμε ότι σήμερα είχαμε ξανά 20 κρούματα του ιού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των υγειονομικών Αρχών. Το ίδιο νούμερο υπήρχε και χθες.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.108, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

694 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1768 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Στους 183 οι νεκροί

Τελευταίο θύμα του ιού στην Ελλάδα είμαι μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Το 182ο θύμα είναι μια 59χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα. Έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό το Σαββατοκύριακο. Η γυναίκα είχε καταγωγή από το Δήμο Μύκης στην Ξάνθη, ενώ θετική στον κορωνοϊό είναι και η κόρη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments