Οικονομία

Βρούτσης: Ενισχύουμε περαιτέρω το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Βρούτσης: Ενισχύουμε περαιτέρω το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Βρούτσης: Με τροπολογία, που κατατέθηκε, κατόπιν οδηγίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ενισχύθηκε περαιτέρω ο μηχανισμός, με την κάλυψη του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

Βρούτσης: «Με το μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, η πολιτεία συμβάλλει στην αναπλήρωση της ενδεχόμενης απώλειας του εισοδήματος του εργαζομένου (60%), που, στην τελική ανάλυση, μετά από εισφορές και φόρους, η αναπλήρωση για τον εργαζόμενο είναι 83,5% έως 100%» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Όπως είπε, με τροπολογία, που κατατέθηκε, κατόπιν οδηγίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ενισχύθηκε περαιτέρω ο μηχανισμός, με την κάλυψη του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα κατά το οποίο ο εργαζόμενος δεν απασχολείται. «Αυτό θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Όμως, αφήνουμε ανοιχτό “παράθυρο” να επεκταθεί χρονικά» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.051 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι οι απονομές των συντάξεων δεν έχουν διακοπεί, αντίθετα, ενισχύονται. Υπογράμμισε δε ότι η ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ» λειτουργεί ήδη πιλοτικά και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Ερωτηθείς για την ανεργία, ο κ. Βρούτσης απάντησε, μεταξύ άλλων: «Με τα μέτρα, που λάβαμε, αποφύγαμε το ισχυρό “κύμα” απολύσεων»

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε μονάδες προανήγγειλε ο υπουργός

«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί προαπαιτούμενο, για να γίνει πιο ελκυστική η αγορά εργασίας, να μειωθεί η παραβατικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου. Όπως είπε ο κ. Βρούτσης «η χώρα μας είχε τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές».

«Το 2012-2014, μειώσαμε, για πρώτη φορά, τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 6 μονάδες. Αυτή η μείωση, σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αδήλωτη εργασία, όπως το πρόστιμο των 10.500 ευρώ και το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», είχε ως αποτέλεσμα την αποκλιμάκωση της ανεργίας. Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού, ερχόμαστε και μειώνουμε ξανά τις ασφαλιστικές εισφορές» ανέφερε ο υπουργός.

Τόνισε μάλιστα ότι, ήδη, από 1η Ιουνίου του 2020, ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0.90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση ότι, «παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, ο μεταρρυθμιστικός παλμός της κυβέρνησης θα συνεχιστεί και στον τομέα του ασφαλιστικού, με περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε μονάδες το συντομότερο δυνατόν». svg%3E

«Αυτό θα φέρει εισόδημα και στην τσέπη των εργαζομένων και στην τσέπη των επιχειρήσεων, καθώς θα μειωθεί ένα πολύ μεγάλο διοικητικό βάρος, το ονομαζόμενο μη μισθολογικό κόστος. Επίσης, θα διευρυνθεί η ελκυστικότητα των προσλήψεων, θα αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα και των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, θα μειωθεί η παραβατικότητα και θα ενισχυθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων» διευκρίνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments