Αθλητισμός

Τζόρνταν Λόιντ: «Ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για τον Αμερικανό γκαρντ

Τζόρνταν Λόιντ: «Ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για τον Αμερικανό γκαρντ
Τζόρνταν Λόιντ: Στην λίστα των Πειραιωτών βρίσκεται ο άλλοτε άσος των Ράπτορς.

Στη λίστα του Ολυμπιακού φαίνεται πως βρίσκεται ο Τζόρνταν Λόιντ για τις θέσεις των γκαρντ. Το κατά πόσο θα γίνει κάτοικος Πειραιά ωστόσο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υπόθεσης του Κώστα Σλούκα, ο οποίος θα κρίνει τον σχεδιασμό και τις κινήσεις στην περιφέρεια. Ο 30χρονος είναι ο πρωταρχικός και μεγαλύτερος στόχος του Ολυμπιακού για την περιφέρεια. Οι “ερυθρόλευκοι” περιμένουν τις εξελίξεις στην Φενέρμπαχτσε, όμως ταυτόχρονα δουλεύουν και για άλλες περιπτώσεις γκαρντ. Όπως αναφέρει το «Φως», ο Γιώργος Μπαρτζώκαςέχει γράψει στο μπλοκάκι του το όνομα του Τζόρνταν Λόιντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε φέτος ντεμπούτο στην Euroleague και άφησε θετικές εντυπώσεις, αφού μέτρησε 11,1 πόντους, 2,4 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ ανά ματς με εξαιρετικά ποσοστά (40,5% στα δίποντα, 42,9% στα τρίποντα, 77,4% στις βολές). Ο άλλοτε άσος των Ράπτορς θα αγωνιστεί με τις «Νυχτερίδες» στα ματς της επανέναρξης του ισπανικού πρωταθλήματος και η περίπτωσή του εξετάζεται από τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να γνωρίζουν πάντως πως δεν μπορούν να προχωρήσουν σε άμεση συμφωνία μαζί του.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως η υπόθεση του Σλούκα θα κρίνει και τις υπόλοιπες κινήσεις στα γκαρντ, ενώ πάντα στο πλάνο βρίσκεται και ο Τσαρλς Τζένκινς.

Ο 31χρονος γκαρντ υπέγραψε το περσινό καλοκαίρι διετές συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα (1+1), το οποίο όμως δεν αναμένεται να εξαντλήσει (οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μισθός του στον σερβικό σύλλογο αγγίζει τις 300.000 δολάρια). Η δυνατότητα που υπάρχει προκειμένου να “βγει” από αυτή τη συμφωνία είναι αυτή που κάνει πιο… απλή τη δουλειά, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολυμπιακό. Παρεμπιπτόντως, ο Σάσα Ομπράντοβιτς έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητα για εκείνον το προσεχές διάστημα θα αποτελέσουν οι γηγενείς παίκτες, κι όχι οι ξένοι, στοιχείο που ίσως επηρεάσει την περίπτωσή του.

Επίσης, το γεγονός πως ο παίκτης έχει συνεργαστεί για ενάμιση χρόνο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη Χίμκι καταδεικνύει πως πρόκειται για κάτι γνωστό, για τις δύο πλευρές. Η ικανότητα στην προσωπική άμυνα και η σκληράδα είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, αυτά που τον έχουν ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτά που τον έχουν καταστήσει βασικό μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, δεδομένης της μορφολογίας της ερυθρόλευκης περιφέρειας (με παίκτες όπως ο Κώστας Σλούκας και ο Βασίλης Σπανούλης). Ο Τσαρλς Τζένκινς έχει αγωνιστεί επτά χρόνια στην EuroLeague (με Ερυθρό Αστέρα, Αρμάνι Μιλάνο και Χίμκι), μετρώντας 6,7 πόντους, 1,9 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Εφόσον η περίπτωσή του προχωρήσει και ολοκληρωθεί επιτυχώς, τότε οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν στην αγορά ακόμη έναν ξένο περιφερειακό με έφεση στο σκοράρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments