Πολιτική

Νίκος Δένδιας Γαλλία: Στο Παρίσι για συνάντηση με τον ομόλογό του ο υπουργός Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας Γαλλία: Στο Παρίσι για συνάντηση με τον ομόλογό του ο υπουργός Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας Γαλλία: Στην «Πόλη του φωτός» βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να πέσουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας. Στην κορυφή της ατζέντας των δύο αντρών βρίσκεται το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο. “Οι συζητήσεις αναμένεται να περιστραφούν γύρω από θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, την προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων” ανέφερε χαρακτηριστικά στην ενημέρωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.

Το Παρίσι από την μεριά του προανήγγειλε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα ανταλλάξει απόψεις για το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας με τους εταίρους στο ΝΑΤΟ που έχουν δεσμευθεί επί του πεδίου, όπως η Ελλάδα που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Irini» με μία φρεγάτα. Παράλληλα, τόνισε πως η πολιτική της Τουρκίας γίνεται όλο και πιο επιθετική «με επτά τουρκικά πλοία να έχουν λάβει θέση ανοικτά της Λιβύης και μια παραβίαση του εμπάργκο όπλων. Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο εργαλειοποιώντας το ΝΑΤΟ και η Γαλλία δεν μπορεί να το επιτρέψει».

Από κοινού στην τηλεδιάσκεψη της  Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Επίσης, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Νίκος Δένδιας θα λάβουν μέρος από κοινού στην άτυπη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης, από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στο Παρίσι. Με αυτόν τον τρόπο θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για τον υψηλότατο βαθμό ταύτισης της ελληνικής με την γαλλική κυβέρνηση στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας. Σημειώνεται, πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέo, για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδος, στο ΣΕΥ θα συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών. Τέλος, οι υπουργοί θα συζητήσουν για την προετοιμασία των εργασιών της Διάσκεψης Εταιρικής Σχέσης για το Σουδάν, η οποία θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments