Ελλάδα

Σύψας ξενοδοχεία κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταλύματα σε περίπτωση κρούσματος

Σύψας ξενοδοχεία κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταλύματα σε περίπτωση κρούσματος
Σύψας ξενοδοχεία κορωνοϊός: Τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το ποια είναι η επίδραση του συνωστισμού στην καμπύλη της επιδημίας - Δεύτερο κύμα μάλλον το φθινόπωρο, ενώ τι γίνεται εάν εντοπιστεί κρούσμα σε ξενοδοχείο εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την πορεία του ιού στη χώρα μας και κυρίως για τα μέτρα που θα ακολουθηθούν με την έλευση των τουριστών στην Ελλάδα. Πιο αναλυτικά το φλέγον θέμα, αυτό της άφιξης των τουριστών στη χώρα μας, όπου θα κρίνει μεταξύ άλλων την επιδημιολογική πορεία του ιού θέλησε να αναλύσει ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως «κανένα ξενοδοχείο δεν θα τεθεί ολόκληρο σε καραντίνα». Όπως είπε θα υπάρχει ενημέρωση για το ποιο ξενοδοχείο είναι εκείνο που έχει κρούσμα. «Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε» τόνισε ο καθηγητής.

Κρούσμα σε ξενοδοχείο

Στην περίπτωση που υπάρχει κρούσμα σε ξενοδοχείο εξήγησε ο κ. Σύψας. Έτσι εάν ανιχνευθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού, ο ασθενής θα απομονωθεί, ενώ στη συνέχεια θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του. καθώς και οι στενές επαφές θα μπουν σε καραντίνα στο κατάλυμα. Ωστόσο, το ξενοδοχείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά για τους υπόλοιπους.  Σύμφωνα με τον καθηγητή δεν μπορεί ακόμα να πει αν το επόμενο καλοκαίρι θα είναι κανονικό καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε το εμβόλιο μέχρι τότε. Τόνισε πως για να ξεκινήσει ένα εμβόλιο να χορηγείται θα πρέπει αποδεδειγμένα να είναι ασφαλές. «Αν βγει εμβόλιο που έχει παρενέργειες καταστραφήκαμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πιθανόν ο κάθε άνθρωπος να χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου.

Τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το ποια είναι η επίδραση του συνωστισμού στην καμπύλη της επιδημίας

Αναφορικά με τα νέα κρούσματα και την καμπύλη της πανδημίας, ο καθηγητής είπε ότι ο δείκτης Ρ της μεταδοτικότητας του ιού δείχνει τι γινόταν πριν 15 μέρες. Τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το ποια είναι η επίδραση του συνωστισμού στην καμπύλη της επιδημίας, υπογράμμισε.  «Το κακό σενάριο ότι θα έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα. Σίγουρα θα έχουμε νέα κρούσματα» ανέφερε και τόνισε ότι αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι κυρίως η διασπορά του ιού. Γι’ αυτό υπάρχει το επιχειρησιακό σχέδιο γρήγορης αντιμετώπισης, είπε ο κ. Σύψας.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση

Παράλληλα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, εκτιμά ότι δεν θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά ότι θα πάμε με το καλό σενάριο. «Θα είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Δεύτερο κύμα μάλλον το φθινόπωρο. Κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί ο ιός. Το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο ήπιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε μια παλαιότερη τοποθέτηση του καθηγητή στον ΣΚΑΙ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments