Πολιτική

Βούλτεψη Τζανακόπουλος: Καβγάς στη Βουλή – Τι του έδειχνε στο κινητό της

Βούλτεψη Τζανακόπουλος: Καβγάς στη Βουλή – Τι του έδειχνε στο κινητό της
Βούλτεψη Τζανακόπουλος: Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με τη Σοφία Βούλτεψη να φτάνει στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει στον Δημήτρη Τζανακόπουλο μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Βίκτορ Όρμπαν.

Καβγάς έγινε στη Βουλή ανάμεσα στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλο, κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Τι συνέβη;

Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση μπορεί να μην καταγράφηκε στα πρακτικά, μιας και έγινε εκτός μικροφώνου, όμως είχε ιδιαίτερη ένταση και «τράβηξε» όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Όλα άρχισαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τις ακροδεξιές απόψεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Όρμπαν.

Τότε, η Σοφία Βούλτεψη «εξερράγη» και άρχισε να φωνάζει «Με τον Όρμπαν δεν είναι η ΝΔ, ο Τσίπρας ήταν». Μέσα σε δευτερόλεπτα προσέγγισε τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποδείξει ότι λέει την αλήθεια στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, με μια φωτογραφία του Όρμπαν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαμαρτυρήθηκε προς το προεδρείο της Βουλής, ενώ υποστήριξε ότι η κ. Βούλτεψη χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις κατά του ίδιου και της Σίας Αναγνωστοπούλου που καθόταν δίπλα του και μπορείτε να τους δείτε στις φωτογραφίες. Η κ. Βούλτεψη, από τη δική της μεριά, αρνήθηκε ότι χρησιμοποίηση υβριστικές εκφράσεις κατά των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίκειται ανασχηματισμός

Για «διορθωτικές κινήσεις» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα σενάρια περί ανασχηματισμού σήμερα. Ο πρωθυπουργός απάντησε στα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο Ισραήλ. «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…», απάντησε με χιούμορ ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί ανασχηματισμού. Όταν, δε, οι δημοσιογράφοι επέμεναν, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, λέγοντας ότι αυτή η σχέση είναι δεδομένη. «Η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες». Ειδικότερα, ανέφερε: «βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments