Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 17 Ιουνίου: 55 κρούσματα – 3.203 συνολικά – 187 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 17 Ιουνίου: 55 κρούσματα – 3.203 συνολικά – 187 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 17 Ιουνίου: Δύο συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον στους 187. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν 55 κρούσματα και 3.203 συνολικά.

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 55 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.203. Παράλληλα, οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή -όπως φαίνεται και στο infographic– αυξήθηκαν στους 187 καθώς δύο συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή από χθες.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 55 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.203, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

  • 698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
  • 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στους 187 οι νεκροί:

Δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού από χθες. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό κατέληξε ένας άντρας και μια γυναίκα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι δύο ασθενείς προέρχονταν από τον Εχίνο Ξάνθης. Ο 67χρονος νοσηλευόταν από τις 12 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ η 82χρονη από τις 11 Ιουνίου στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ενώ και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα. Μετά τον θάνατο του 67χρονου και της 82χρονης, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται στους 187.

Τοπικό lockdown για το Αγίασμα:

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, Τετάρτη 16 Ιουνίου, αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που έγινε στον θάλαμο επιχειρήσεων τοπικό lockdown στο Αγίασμα Ροδόπης. Οι ιθύνοντες έλαβαν υπόψιν το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Ιάσμου. Συγκεκριμένα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και κατόπιν συνεννόησης με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμαρχο Ιάσμου αποφασίστηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Ιάσμου, της ΠΕ Ροδόπης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 σε 2 άξονες:

Σε οριζόντια μέτρα για τον Δήμο Ιάσμου, τα οποία συνίστανται σε:

  • Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου για 14 ημέρες.

Σε ειδικότερα μέτρα που αφορούν στον οικισμό του Αγιάσμου του Δήμου Ιάσμου , τα οποία συνίστανται σε:

    • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
    • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
    • Απαγόρευση μετάβασης κατοίκων εντός και εκτός Αγιάσμου
    • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή
    • Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments