Αθλητισμός

Super League: Ορίστηκε στις 24 Ιουνίου το ματς Ξάνθη – Ατρόμητος

Super League: Ορίστηκε στις 24 Ιουνίου το ματς Ξάνθη – Ατρόμητος
Super League: Ορίστηκε από τη λίγκα το παιχνίδι Ξάνθη - Ατρόμητος που είχε αναβληθεί λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ορίστηκε ημερομηνία για το παιχνίδι Ξάνθη – Ατρόμητος των play out της Super League που είχε αναβληθεί λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Η νέα ημερομηνία για το παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η Τετάρτη 24 Ιουνίου. Βέβαια, στην περιοχή της Ξάνθης (και της Ροδόπης) παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και αυτές τις μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, για την τύχη του αγώνα Ξάνθη – Ατρόμητος αποφάσισε, ανάμεσα σε άλλα, το Δ.Σ. της Super League 1 που πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη σήμερα. Ύστερα από ομόφωνη απόφαση ο αγώνας της Ξάνθης με τους Περτιτεριώτες που είχε αναβληθεί για την 1η αγωνιστική των play out της Super League 1, ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη (24/6), στις 20:00, στα Πηγάδια.

Η λιτή ανακοίνωση της τηλεδιάσκεψης αναφέρει:

«Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο αναβληθείς αγώνας ΞΑΝΘΗ–ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 20:00». Θυμίζουμε ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε ότι οι ομάδες της λίγκας είναι, επί της αρχής, όλες θετικές να υπάρχουν θεατές στους αγώνες. Όπως γράψαμε και νωρίτερα, όλες οι ομάδες της Super League 1, με βάση τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που έγινε, ζήτησαν να επιστρέψουν οι θεατές στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας μετά την υποχώρηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ομάδες θα προτείνουν στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές Αρχές να υπάρχει κόσμος της τάξης του 20 με 30% στις εξέδρες για τα υπόλοιπα παιχνίδια των play off και των playout. Με λίγα λόγια, επί της αρχής όλες οι ομάδες είναι υπέρ της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, με τον ΠΑΟΚ να καταθέτει μια -ιδιαίτερη- ένσταση στο σημερινό συμβούλιο.

Η ένσταση του ΠΑΟΚ

Να σημειωθεί ότι έχει γίνει συνάντηση της λίγκας με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ έχουν στείλει και οι ομάδες επιστολές προς το υφυπουργείο, ζητώντας να υπάρξει κόσμος στα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο «Δικέφαλος» τόνισε πως υπήρχε απόφαση πριν την έναρξη των αγώνων των playoff και πως τα ματς που έγιναν ήδη χωρίς φιλάθλους, θα πρέπει να γίνουν έτσι και στον δεύτερο γύρο για λόγους ισονομίας.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ τόνισε πως είναι διαφορετικό το 20% του OAKA και διαφορετικό το 20% της Τούμπας, επικαλούμενος μάλιστα και τα πολλά εισιτήρια διαρκείας που έχει πουλήσει. Έτσι, λοιπόν, έκανε αντιπρόταση για 8.000 σε κάθε γήπεδο, κυρίως γι’ αυτά που έχουν μεγάλη χωρητικότητα. Ο Μάκης Γκαγκάτσης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κόσμου και πως το ποσοστό πρέπει να αφορά τα διάρκειας και όχι την χωρητικότητα των γηπέδων. Συν τοις άλλοις, ένα άλλο ζήτημα που έχει τεθεί στο τραπέζι, είναι το θέμα της ευθύνης σε περίπτωση κρούσματος από τους θεατές που θα βρεθούν στα γήπεδα.

Να τονίσουμε ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους και τις τελευταίες εξελίξεις με τα ανεβασμένα νούμερα στα κρούσματα των τελευταίων ημερών, ειδικά στις περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments