Ελλάδα

Εγγραφές: Ξεκίνησαν για τους μαθητές σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ

Εγγραφές: Ξεκίνησαν για τους μαθητές σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ
Εγγραφές: Ξεκίνησαν για τους μαθητές σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2020 – 2021, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν την αίτησή τους, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes.

Πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes», σύμφωνα με το edu.klimaka.

Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, σχετική αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους). Επισημαίνεται ότι:

  • Για τα Γυμνάσια

Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη-τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019 – 2020.

  • Για τις ΣΜΕΑΕ

Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, οι οποίοι επιθυμούν να φοι-τήσουν σε ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ., αφού καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  • Για τα Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Σχολεία και Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εισαγωγής στις εν λόγω σχολικές μονάδες

Ηλεκτρονική Αίτηση, υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι/-ες οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ Λυ-κείου και στη Β΄ Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019– 2020, δηλώνοντας εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

  • Για τα ιδιωτικά σχολεία

Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν κατά το τρέχον σχολικό έτος στη Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου ή Β΄ Λυκείου μόνο εάν επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

  • Για τα εκκλησιαστικά σχολεία

Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι/-ες οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, μόνο εάν επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

  • Για άτομα από ξένα σχολεία του εξωτερικού

Υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes οι μαθητές/-τριες, εφόσον έχει προηγηθεί η αντιστοιχία των τάξεων από την αρμόδια Δ.Δ.Ε. Ειδικότερα οι μαθητές/τριες που προέρχονται από ξένα σχολεία του εξωτερικού υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes υπό την προϋπόθεση ότι κατέχουν τη Βεβαίωση Αντιστοιχίας από την αρμόδια Δ.Δ.Ε. την οποία στη συνέχεια θα καταθέσουν στη σχολική μονάδα κατανομής μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, οι αιτήσεις των παραπάνω μαθητών/τριών θα υποβληθούν χειρόγραφα στη σχολική μονάδα.

Ποιοι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

Δεν θα υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές οι κρατούμενοι/-ες και όσοι/όσες παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης των εγκεκριμένων οργανισμών του άρθρου 51 του ν. 4139/2013. Οι αιτήσεις των συγκεκριμένων μαθητών/-τριών θα υποβληθούν χειρόγραφα.

Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει την αίτηση, μπορεί να πατήσει εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments