Ελλάδα

Νίκος Σύψας για κορωνοϊό: “Ο ιός είναι γύρω μας, μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε αντίστοιχους… Εχίνους”

Νίκος Σύψας για κορωνοϊό: “Ο ιός είναι γύρω μας,  μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε αντίστοιχους… Εχίνους”
Νίκος Σύψας για κορωνοϊό: Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Μίλησε για την τοπική αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοΐού, επαναλαμβάνοντας πως εάν εφησυχάζουμε θα το πληρώσουμε ακριβά.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN εφιστά για ακόμη μια φορά την προσοχή σε όλους μας, τονίζοντας με αφορμή την περίπτωση του Εχίνου και το καθολικό lockdown που αποφασίστηκε, ότι ακόμα δεν έχουμε το λεγόμενο δεύτερο κύμα του καλοκαιριού. Παράλληλα ο καθηγητής λοιμωξιολογιας μίλησε για την τοπική αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοΐού στην περιοχή της Ξάνθης, τονίζοντας πως χρειάζεται τεράστια προσοχή.  Ωστόσο αν υπάρξει εφησυχασμός θα το πληρώσουμε ακριβά, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να χαλαρώνουν σχετικά με τα μέτρα.  Ειδικότερα, ο κ. Σύψας είπε ότι είχαμε μια «τοπική αναζωπύρωση κι ελήφθησαν τοπικά μέτρα. Υπήρξε συγχρωτισμός λόγω θρησκευτικών τελετών, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί αν παραβιάζουμε τους κανόνες, όπως ήδη έχει γίνει σε παραλίες, μπαράκια κτλ. Ο ιός είναι ακόμα γύρω μας, αντισώματα δεν έχουμε, οπότε μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε αντίστοιχους… Εχίνους».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε στην γενική απομόνωση στην οποία έχει τεθεί ο Εχίνος για επτά μέρες. Ο Χρήστος Μέτιος ξεκαθάρισε ότι «ο μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων οφείλεται και στα μαζικά τεστ που έγιναν αλλά και στον συνωστισμό λόγω των θρησκευτικών εορτών. Δεν τίθεται κανένα θέμα θρησκείας των συμπολιτών μας. Πλέον, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση. Είχα πολλές συνομιλίες με τον κ. Χαρδαλιά και στις 2:00 τα ξημερώματα πάρθηκε η απόφαση για την επταήμερη καραντίνα».

Επιπλέον ο κ. Σύψας είπε ότι «επτά ημέρες καραντίνας είναι αρκετές για τον κορωνοϊό και θα βγει πολύ σύντομα σχετική ελληνική μελέτη». Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει δεύτερο κύμα ενόψει τόνισε: «Σε δύο εβδομάδες βλέπουμε τα αποτελέσματα. Είναι τυφλά τα κρούσματα κι εμφανίζονται ξαφνικά. Ήδη Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία έχουμε πολλά κρούσματα. Δεν έχουμε ακόμα το λεγόμενο δεύτερο κύμα του καλοκαιριού, αλλά είναι καμπανάκι ότι αν υπάρξει εφησυχασμός, θα μας επισκεφτεί το δεύτερο κύμα και στην Ελλάδα».

Τι είπε ο καθηγητής για τον τουρισμό

Όσον αφορά με τους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται από τις όμορες αυτές χώρες  ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας ξεκαθάρισε ότι «όλοι οι τουρίστες που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου κάνουν τεστ, όχι δειγματοληπτικά, αλλά όλοι τους, μέχρι το τέλος του μήνα. Εισαγόμενα κρούσματα θα έχουμε, αλλά θα πρέπει όσο το δυνατόν να το περιορίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments