Ελλάδα

My Greek Odyssey: Το ντοκιμαντέρ που προβάλλεται σε 100 χώρες αποθεώνει Μήλο και Σέριφο

My Greek Odyssey: Το ντοκιμαντέρ που προβάλλεται σε 100 χώρες αποθεώνει Μήλο και Σέριφο
My Greek Odyssey: Στις 21 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα ο 3ος κύκλος επεισοδίων της εκπομπής στην Αυστραλία και στην Αμερική, τον Καναδά, την Αγγλία, την Ιρλανδία και άλλες αγγλόφωνες χώρες.

Η Μήλος και η Σέριφος, μετά το εκτενές αφιέρωμα στο National Geographic Travaller Italia, είχαν την «τιμητική» τους και στο ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ «My Greek Odyssey» με ελληνικό τίτλο: «Το Ταξίδι μου στην Ελλάδα» Το συγκεκριμένο πρότζεκτ υλοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία της εταιρίας παραγωγής με την MTC GROUP και τη συνδρομή των τοπικών Δήμων.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 14/6 ολοκληρώθηκε η προβολή του 2ου κύκλου της εκπομπής στο Cosmote History με αφιέρωμα στη Μήλο (Επεισόδιο 12), ενώ είχε προηγηθεί τη Κυριακή, 31/05 (Επεισόδιο 10) ένα επεισόδιο αφιερωμένο στη Σέριφο. Ο 2ος κύκλος του «My Greek Odyssey» έχει ήδη προβληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Αυστραλίας στο 7Network και είναι διαθέσιμος μέσω της πλατφόρμας του δικτύου 7plus και σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε Αμερική, Καναδά, Αγγλία, Ιρλανδία, όπου προβάλλεται μέσω του Amazon Prime.

Το My Greek Odyssey προβάλλεται σε πάνω από 100 χώρες, μεταξύ άλλων στη Ρωσία, την Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στις 21 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα ο 3ος κύκλος επεισοδίων της εκπομπής στην Αυστραλία (7Network) και στην Αμερική, τον Καναδά, την Αγγλία, την Ιρλανδία και άλλες αγγλόφωνες χώρες (Amazon Prime), με το πρώτο επεισόδιο να είναι αφιερωμένο στην Αστυπάλαια.

Σέριφος

Η Σέριφος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα (ή Σέριφος), η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μ. Επίνειο είναι το Λιβάδι, ενώ άλλοι μεγάλοι οικισμοί είναι ο Κουταλάς, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Κένταρχος. Η επιφάνεια της Σερίφου εκτιμάται στα 75,207 τ.χλμ. ενώ έχει μήκος ακτών 83 χιλιόμετρα. Στην απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό 1.420 άτομα. Το νησί άκμασε στα τέλη του 19ου – αρχές του 20ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν μεταλλευτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονταν το πλούσιο υπέδαφός του. Αργότερα όμως τα μεταλλεία εγκαταλείφθηκαν, επειδή η εξόρυξη κρίθηκε ασύμφορη και αρκετοί οικισμοί ερημώθηκαν.

Μήλος

Η Μήλος είναι ένα ηφαιστειακό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια του Κρητικού πελάγους. Λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «βήλος» που εξελίχθηκε σε «μήλος» και σήμαινε «πρόβατο». Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους και έχει δώσει σημαντικό μεταλλευτικό πλούτο: οψιδιανό στους προϊστορικούς χρόνους, καολίνη και ποζολανών στους ιστορικούς χρόνους μέχρι τώρα και πρόσφατα μπεντονίτη, περλίτη. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πλάκα. Η Μήλος έχει σχήμα πετάλου, υπάρχουν πολλές παραλίες και πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια) που καθιστούν τη Μήλο τουριστικό πόλο. Το γνωστό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου (Παρίσι) βρέθηκε στη Μήλο το 1820 ενώ το αντίγραφο βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου στην Πλάκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments