Διεθνή

Κορωνοϊός Μεξικό: Ρεκόρ κρουσμάτων – Οι ασθενείς ξεπέρασαν τους 165.000 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 19.747

Κορωνοϊός Μεξικό: Ρεκόρ κρουσμάτων – Οι ασθενείς ξεπέρασαν τους 165.000 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 19.747
Κορωνοϊός Μεξικό: Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 667 θάνατοι στη χώρα εξαιτίας της COVID-19, καθώς και 5.662 νέοι ασθενείς. Στη δίνη του ιού οι λατινοαμερικανικές χώρες.

Συνεχίζει να “θερίζει” ο φονικός ιός σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Βραζιλία και Μεξικό ζουν το δικό τους δράμα από το πέρας του κορωνοιού το οποίο αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημίες τόσο σε κοινωνικο-πολιτικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό.  Ειδικότερα, στο επίκεντρο της φονικής πανδημίας βρίσκεται και το Μεξικό του οποίου οι ημερήσιοι θάνατοι ξεπέρασαν τους 660. Πιο αναλυτικά  το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 18 Ιουνίου, ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 667 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 5.662 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοιό με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 19.747 νεκρούς επί του συνόλου των 165.455 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης είναι ο υψηλότερος που έχει ανακοινωθεί έως τώρα. Η κυβέρνηση του Μεξικού θεωρεί ωστόσο, πως στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι πολύ περισσότεροι από τον αριθμό που έχει επιβεβαιωθεί.

Βραζιλία

Ακόμη 1.238 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας για το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο επίσημος απολογισμός  διαμορφώνεται πλέον στους  47.748 νεκρούς. Επίσης, καταγράφηκαν άλλα 22.765 κρούσματα, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 978.142. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο κορωνοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 450.386 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή του στη Γουχάν της Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα νούμερα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω είναι από το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο στηρίζεται σε επίσημες Αρχές για τον απολογισμό του. Περισσότεροι από 8.410.400 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της πανδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 3.866.200 θεωρούνται θεραπευμένοι. Όπως σωστά σημειώνει το ΑΠΕ, αυτός ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης. Από την καταμέτρηση που έγινε χθες στις 22.00 ώρα Ελλάδας, 5.087 νέοι θάνατοι και 139.699 κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο. Οι χώρες που είχαν τους περισσότερους νέους θανάτους είναι η Βραζιλία (1.269), το Μεξικό (770) και οι ΗΠΑ (767).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments