Ειδήσεις

Τροχαίο Χανιά: Το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Τροχαίο Χανιά: Το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας
Τροχαίο Χανιά: Σήμερα το απόγευμα γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για τον 33χρονο Υποσμηναγό (Ι), Μανώλη Γαρεφαλάκη, που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη λεωφόρο Σούδας.

Στο πένθος έχουν βυθιστεί η Κρήτη και η Πολεμική Αεροπορία από τον τραγικό χαμό του 33χρονου Υποσμηναγου (Ι), Μανώλη Γαρεφαλάκη, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουνίου, στη λεωφόρο Σούδας, στα Χανιά. Σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρέτισαν στο Καστέλι Κισσάμου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αδελφή του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς χάθηκε με αυτόν τον τρόπο ο Μανώλης. Από νωρίς συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και συγχωριανοί του είχαν κατακλύσει το χώρο έξω από τον Ναό για να πουν το τελευταίο “αντίο” στον δικό τους άνθρωπο.

Το χρονικό του δυστυχήματος:

Ο 33χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγούσε την μηχανή του μεγάλου κυβισμού, κινούνταν στο ρεύμα της λεωφόρου Σούδας, όταν μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε φράχτη. Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς ο Μανώλης ήταν νεκρός. Η είδηση του θανάτου του, όπως είναι φυσικό, βύθισε στο πένθος την οικογένεια του, τους συγγενείς και του φίλους του, οι οποίοι αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Βαρύ είναι το πένθος και για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς ο Μανώλης, με καταγωγή από το Ηράκλειο, ήταν πιλότος στην 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας. Συγκεκριμένα, ο Υποσμηναγός ήταν Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2014 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2015 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Είχε περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16 και αποτέλεσε μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς». Τραγική ειρωνεία είναι πως αυτές τις μέρες ο αδικοχαμένος Υποσμηναγός, στο πλαίσιο άσκησης, είχε πετάξει με F-16 στο Καστέλι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέταξε χαμηλά κοντά στο σπίτι του για να «χαιρετίσει» τους δικούς του.

Ελεύθερος ο άντρας που συνελήφθη για εμπλοκή του στο τροχαίο:

Την ίδια ώρα, οι άνδρες της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις συνθήκες του τροχαίου ενώ το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται πως είναι η εμπλοκή ενός οδηγού μοτοσικλέτας, ο οποίος είχε προσαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Πρόκειται για ένα 31χρονο άνδρα, για τον οποίο εξετάζεται ο βαθμός εμπλοκής του στο μοιραίο δυστύχημα, όπως μεταδίδει το cretapost.gr. Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας που περιλαμβάνει και οπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και ο 31χρονος οδηγός αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:30, ο Σμηναγός (Ι) Ε. Γ., 33 ετών, που υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τη λύπη για την απώλεια του συναδέλφου και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments