Διεθνή

ΗΠΑ αστυνομικός: Σε διαθεσιμότητα επειδή τραυμάτισε μαύρο πολίτη με κεφαλοκλείδωμα

ΗΠΑ αστυνομικός: Σε διαθεσιμότητα επειδή τραυμάτισε μαύρο πολίτη με κεφαλοκλείδωμα
ΗΠΑ αστυνομικός: Σε διαθεσιμότητα γιατί χρησιμοποίησε το «απαγορευμένο» από το νόμο κεφαλοκλείδωμα εναντίον μαύρου πολίτη, τον οποίο και τραυμάτισε.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει αστυνομικό στη Νέα Υόρκη να κάνει κεφαλοκλείδωμα σε μαύρο πολίτη κατά την σύλληψή του, οδήγησε τον συγκεκριμένο αξιωματικό σπίτι του, καθώς βγήκε σε διαθεσιμότητα. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει απαγορεύσει αυτή την πρακτική από το 1993, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Όμως ο θάνατος από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις έφερε στο προσκήνιο ξανά τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

«Έπειτα από μια γρήγορη έρευνα από το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων ο αστυνομικός που εμπλέκεται σε αυτό το ανησυχητικό περιστατικό στο Κουίνς, όπου φαίνεται να χρησιμοποίησε κεφαλοκλείδωμα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα», ανακοίνωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ντέρμοτ Σι στο Twitter. «Ενώ συνεχίζεται πλήρης έρευνα, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι ήταν απαραίτητη η λήψη άμεσης δράσης», πρόσθεσε.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει πολλούς αστυνομικούς να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν έναν άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος με το στομάχι. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να έχει το χέρι του γύρω από τον λαιμό του. Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο αργά χθες Κυριακή, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Δείτε το Βίντεο

Η αναταραχή από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν λέει να κοπάσει. Αυτό δεν φαίνεται μόνο στις διαδηλώσεις αλλά και στα γήπεδα. Πολλές ομάδες έχουν γονατίσει στο γήπεδο για να τιμήσουν τη μνήμη του δολοφονημένου Αφροαμερικανού. Μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός στις 3 Ιουνίου

 Την μνήμη του δολοφονημένου από αστυνομικό, Τζόρτζ Φλόιντ, τίμησαν σε προπόνησή τους οι παίκτες του  Παναθηναϊκού.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων ευρωπαϊκών συλλόγων –Λίβερπουλ, Τσέλσι, Ρόμα- ο Παναθηναϊκός έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού. Με βασικό σύνθημα «we can’t breathe» οι παίκτες του Γιώργου Δώνη γονάτισαν αποτίοντας φόρο τιμής στον Αφροαμερικάνο Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε στην Μινεάπολις από τον αστυνομικό Ντέρεκ Κάουβιν. Στο κέντρο βρέθηκε ο 21χρονο Κριστιάν Κόναν, ο Ιταλός με ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού που είχε παίξει ως δανεικός στον Λεβαδειακό στον α’ γύρο του πρωταθλήματος.

Το πανό που σήκωσαν οι δώδεκα «πράσινοι» έγραφε «we can’t breathe». Επίσης, στην ανάρτησή της στα social media, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγραψε: «Together we are stronger. All against racism. Enough is enough», που σημαίνει «Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Όλοι μαζί ενάντια στο ρατσισμό. Ανεχτήκαμε αρκετά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments