Αθλητισμός

Νίκος Αλέφαντος: «Είχε τον ΠΑΟΚ στην καρδιά του»

Νίκος Αλέφαντος: «Είχε τον ΠΑΟΚ στην καρδιά του»
Νίκος Αλέφαντος: «Είχε τον ΠΑΟΚ στην καρδιά του» λέει ο Ανδρέας Μαζαράκης που μιλάει για την απώλεια του μεγάλου προπονητή.

Θλίψη σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο έχει προκαλέσει ο θάνατος του αγαπημένου προπονητή Νίκου Αλέφαντου. Ο Ανδρέας Μαζαράκης, πρώην πρόεδρος του Αστέρα Εξαρχείων, μίλησε στο Metropolis 95,5 για τον προσωπικό του φίλο και μεγάλο προπονητή και μοιράστηκε στιγμές από την κοινή τους πορεία. Την συνέντευξή του δημοσιεύει το Metrosport.

«Δεν είναι απώλεια δικιά μου, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ίσως η μεγαλύτερη. Έμεινε αναξιοποίητος, ιδιαίτερα από την ΕΠΟ, που την απασχολούσαν άλλα πράγματα. Ουδέποτε ο θησαυρός του Νίκου δεν μεταφέρθηκε στις νεότερες γενιές των προπονητών. Ήταν το μεγάλο παράπονό του. Αυτά που ήξερε δεν του έδωσαν την δυνατότητα να τα μεταφέρει για να αποκτήσουμε κάποτε ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε αρχικά.

Όταν ο Αστέρας ανέβηκε στην Γ΄Εθνική

«Ήταν αυτός που ήταν. Ποιος δεν αρπάζεται εύκολα; Είχε τον δικό του τρόπο σκέψης και αν έβλεπε παράλογα πράγματα οδηγούνταν στην έκρηξη. Ήμασταν πάντα μαζί. Στο ξεκίνημά του χάσαμε από τον Παρθενώνα 7-0 και ήταν στην μαύρη στεναχώρια και σκεφτόταν να παραιτηθεί. Ο τότε πρόεδρος, Θάνος Καζάζης, του είπε κάποτε θα θυμόμαστε αυτή την μέρα και θα γελάμε, προχώρα. Και πραγματικά ο Αστέρας έπειτα ανέβηκε στην τότε Γ’ Εθνική. Ήταν ένα οδοιπορικό ζωής», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι: «Είναι πολλά αυτά που θυμάμαι, δεν μπορώ να απομονώσω κάποιο. Ένα διαχρονικό περιστατικό φωτογραφίζει πόσο Ολυμπιακός ήταν. Κάποτε βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και έκανε προπονήσεις. Τότε έκανε και μποξ, αλλά δεν το συνέχισε γιατί το θεωρούσε επικίνδυνο. Σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σηκώθηκε και φώναξε Ολυμπιακός. Αυτό ήταν το τέλος του στην Λεωφόρο».

«Ήταν στον ΠΑΟΚ σε δύσκολα χρόνια. Τον ΠΑΟΚ τον είχε στην καρδιά του»

Αναφέρθηκε και στην διαιτησία του Δούρου, αλλά και στο δέσιμό του με τον ΠΑΟΚ: «Τότε έπρεπε με το ζόρι ο Παναθηναϊκός να πάρει τον τίτλο και εφευρέθηκαν πολλά πράγματα. Ήταν στον ΠΑΟΚ σε δύσκολα χρόνια. Τον ΠΑΟΚ τον είχε στην καρδιά του, σε ένα σωματείο δεν πήγε ποτέ, στον Παναθηναϊκό».

Ο Νίκος Αλέφαντος πρέσβευε μια ποδοσφαιρική εποχή που δεν υπάρχει πια. Πλέον, και ο ίδιος δεν βρίσκεται μαζί μας, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Από τα Εξάρχεια βρέθηκε στον Ολυμπιακό, όπου και συνέδεσε το όνομά του. Έγινε τραγούδι, σύνθημα και ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος προπονητής με τους ελληνικούς πάγκους. Διαβάστε περισσότερα για τον μεγάλο προπονητή στο αφιέρωμα του pagenews.gr εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments