Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 23 Ιουνίου: 16 κρούσματα – 3.302 συνολικά – 190 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 23 Ιουνίου: 16 κρούσματα – 3.302 συνολικά – 190 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 23 Ιουνίου: Στους 190 παραμένουν οι νεκροί του κορωνοϊού στη χώρα μας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα και 3.302 συνολικά.

Συνεχίζει να είναι αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 21 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.287. Οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή -όπως φαίνεται και στο infographic– παραμένουν στους 190 με τελευταία απώλεια μια γυναίκα που πέθανε στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ: 

“Σήμερα ανακοινώνουμε 16 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.302, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

  • 728 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.844 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών.
  • 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στους 190 οι νεκροί:

Το τελευταίο θύμα του φονικού ιού στην Ελλάδα είναι μια 71χρονη γυναίκα από την Αλεξανδρούπολη, η οποία κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου. H άτυχη γυναίκα προερχόταν από την Ξάνθη ή τη Ροδόπη. Το 189ο θύμα είναι μια 70χρονη γυναίκα από τον Εχίνο Ξάνθης, η οποία κατέληξε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουνίου στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί πως σε τέσσερις μόλις ημέρες καταγράφηκαν έξι θάνατοι στον Εχίνο. Η γυναίκα, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και υπέρταση, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 14 Ιουνίου, ενώ διασωληνώθηκε την επόμενη ημέρα.

Ανησυχία στη Ξάνθη και τη Θεσπρωτία για τα κρούσματα:

Άλλοι δύο πολίτες εντοπίστηκαν με κορωνοϊό το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουνίου στη Θεσπρωτία από τα 36 δείγματα συνολικά που πήραν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που «οργώνουν» την περιοχή. Νωρίτερα ανακοινώθηκαν πέντε μολύνσεις από τον κορωνοϊό στη Θεσπρωτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία δύο περιστατικά αφορούν στον σύζυγο και τον γιο ήδη διαγνωσμένου κρούσματος.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης όταν οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν πως μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά από προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ξάνθης», το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό ενώ η τάξη της μαθήτριας κλείνει προληπτικά. Συγχρόνως, στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη που βρίσκεται σε καραντίνα, τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται μία πτώση στη διασπορά, με τους ειδικούς να ευελπιστούν πως θα διατηρηθεί και πως τα μέτρα της απομόνωσης αποδίδουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments