Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά Ελεονώρα Μελέτη: Συγκλόνισε και έστειλε μήνυμα για τον Καρκίνο

Φώφη Γεννηματά Ελεονώρα Μελέτη: Συγκλόνισε και έστειλε μήνυμα για τον Καρκίνο
Φώφη Γεννηματά Ελεονώρα Μελέτη: Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για την περιπέτεια που αντιμετώπισε και παράλληλα έστειλε μήνυμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Έχουμε συνηθίσει την Φώφη Γεννηματά με την δυναμική της παρουσία στα πολιτικά δρώμενα. Οι περισσότερες τοποθετήσεις της αφορούν τις εξελίξεις στη χώρα μας. Εκτός από ηγέτης του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά είναι μια γυναίκα που έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στη ζωή της. Μια από αυτές ήταν όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Η γνωστή πολιτικός ήταν καλεσμένη της Ελεονώρας Μελάτη στον ALPHA και έστειλε μήνυμα για την πρόληψη που μπορεί να σώσει ζωές.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν χωρίς εσένα, ότι μπορεί η μικρή σου να μην θυμάται καν πως είσαι. Να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη θυμάται τη φωνή σου, το χάδι σου…» είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με έπιανε τρόμος στη λογική ότι τα παιδιά μου που με τόσο κόπο, τόση προσπάθεια, απέκτησα στη ζωή μου θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους γιατί είναι πολύ οδυνηρό» αποκάλυψε η κυρία Γεννηματά.

Πως διαχειρίστηκε τον καρκίνο

«Πρώτα το είπα στην Αιμιλία, ήταν 9 ετών. Όταν μεγάλωσαν το είπα και στα άλλα παιδιά. Στα παιδιά μας πρέπει να λέμε την αλήθεια, έτσι χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης και εξάλλου είναι και η δική τους ζωή που επηρεάζεται από όλα αυτά. Σίγουρα για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή θα χτυπούσε και τη δική μου πόρτα (σ.σ. ο καρκίνος). Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας και επανήλθε και έμαθα να ζω μαζί του» σχολίασε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν Σάββατο όταν διαγνώστηκε με καρκίνο και «τη Δευτέρα χειρουργήθηκα, το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα. Το ανακάλυψα από πρόληψη.Είναι πολλά τα μηνύματα που μεταφέρεις μιλώντας για μια τέτοια περιπέτεια. Πρέπει να σπάσουμε το ταμπού και το στίγμα και να συνεχίσουμε να ζούμε. Η πρόληψη σώζει τη ζωή σου και το τελευταίο μήνυμα είναι πως θα συνεχίσουμε να ζούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξή της

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments