Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζορίζεται και στο ΚΙΝΑΛ χαμογελάνε

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζορίζεται και στο ΚΙΝΑΛ χαμογελάνε
Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ευάλωτος στο ΚΙΝΑΛ πιστεύουν ότι μπορούν να επιτεθούν για να αυξήσουν τα ποσοστά τους.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία για μια ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κρύψει ότι έχει όλη την καλή διάθεση να συνομιλήσει με ανθρώπους του προοδευτικού χώρου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στα πλάνα του τη δημιουργία μιας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης κάτι που πολλές φορές τον έχει φέρει σε αντιπαράθεση με τα ίδια του τα στελέχη. Μπορεί λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο η Τρικούπη βλέπει πως υπάρχει ευκαιρία να χτυπήσει την Κουμουνδούρου.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Norvatis, το θέμα Παπαδημούλη, αλλά και το σποτάκι για τους δημοσιογράφους έχουν βάλει σε δύσκολη θέση το κόμμα. Την ίδια ώρα στο ΚΙΝΑΛ τρύβουν τα χέρια τους. Στις πρόσφατες εκλογές το ΚΙΝΑΛ είδε αύξηση στα ποσοστά του και οι άνθρωποι του πιστεύουν ότι με τις θέσεις τους μπορούν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι που τα τελευταία χρόνια στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιθετική στάση του ΚΙΝΑΛ

Οι προσθέσεις του ΚΙΝΑΛ φαίνονται και από το πως έχει αντιδράσει το κόμμα στα θέματα που καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των συντακτών αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, στη βάση του επιχειρήματος ότι τυχόν αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ θα βελτιώσει το ΚΙΝΑΛ και θα του προσφέρει πολιτικούς πόντους στον ανταγωνισμό για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων, στον οποίο κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια το κόμμα του Αλέξης Τσίπρα.

Το οξύμωρο ωστόσο στην τακτική του φορέα της κεντροαριστεράς είναι ότι η οξεία κριτική που ασκεί στην Κουμουνδούρου σε μεγάλο βαθμό συμπίπτει με την σκοπιά της Νέας Δημοκρατίας. Η στάση αυτή θυμίζει σε πολλούς την αντίΣΥΡΙΖΑ περίοδο του ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να αναβιώσει, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο την έτσι κι αλλιώς μειωμένη πιθανοτήτων προοπτική ενός διαλόγου ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία γίνεται λόγος για “παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ“, για “αναξιόπιστη να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο αξιωματική αντιπολίτευση”, ενώ το κόμμα της Φώφης Γεννηματά αυτοπαρουσιάζεται ως το “μοναδικό ανάχωμα και προοδευτικό αντίβαρο στη Δεξιά”.

Πιο αναλυτικά από το Κίνημα Αλλαγής σημείωναν:  Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν άμεσα από τη Δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ ,να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments