Ελλάδα

Μουσικός περίπατος: 21 λυρικοί τραγουδιστές σε μια ξεχωριστή βραδιά στον Πειραία

Μουσικός περίπατος: 21 λυρικοί τραγουδιστές σε μια ξεχωριστή βραδιά στον Πειραία
Μουσικός περίπατος: Το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου στον Πειραιά, η έναρξη του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού.

Με δημοφιλείς ήχους και αγαπημένες μελωδίες θα πλημμυρίσει ο Πειραιάς το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου. Είκοσι ένας λυρικοί τραγουδιστές θα…ακροβολιστούν σε διαφορετικές γωνιές της πόλης και θα τραγουδήσουν άριες από γνωστές όπερες και τραγούδια από πασίγνωστα μιούζικαλ κηρύσσοντας, με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, την έναρξη του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού.

Το μουσικό αυτό δρώμενο θα έχει την μορφή περιπάτου. Η έναρξη θα γίνει στις 8 το βράδυ, από τα τείχη της Μαρίνας Ζέας, θα συνεχίσει κατά μήκος σε όλο το Πασαλιμάνι και θα ολοκληρωθεί λίγο πριν την πλατεία Αλεξάνδρας.

21 λυρικοί τραγουδιστές

Στην υπαίθρια μουσική βόλτα θα συμμετάσχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Μαρίνος Ταρνανάς, Γιάννης Σελητσανιώτης, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Χρύσα Μαλιαμάνη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Μαρία Κατριβέση, Μιχάλης Ψύρρας , Anna Maier, Γιώργος Ρούπας, Λητώ Μεσσήνη, Νίκος Σπανάτης, Ντίνα Στράνη, Φωτεινή Κωστοπούλου, Αναστασία Κότσαλη, Γιάννης Φίλιας, Διονύσης Τσαντίνης, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Μυρτώ Μποκολίνη, Ελένη Σταμίδου και Βασίλης Καβάγιας.

Ο μουσικός περίπατος στην Τρίπολη για την παγκόσμια ημέρα μουσικής

Με έναν «μουσικό περίπατο», στο κέντρο της πόλης, από την Φιλαρμονική και με φωνητικό πρόγραμμα που περιλάμβανε «Μελωδίες Ποιητών», από την Χορωδία “Ορφέας”, ο Δήμος Τρίπολης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, την Κυριακή (21/6/2020) Το ιστορικό κέντρο της πόλης «πλημύρισε», από το πρωί, με μουσικές του κόσμου, σ’ ένα μοναδικό happening, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

«Παρών» στις εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ενώ οι δημότες παρακολούθησαν τα μουσικά δρώμενα στο κέντρο της πόλης. Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης επισήμανε: “Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει στην πράξη τον Πολιτισμό. Ο Πολιτισμός μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του Δήμου Τρίπολης και αποτελεί βασικό πυλώνα για την Τρίπολη του Αύριο».

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση:

Ο Μεγάλος Περίπατος στο Σύνταγμα

Ο Μεγάλος Περίπατος του Δήμου Αθηναίων φτάνει στην Πλατεία Συντάγματος. Από το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας, ενώ τίθενται σε ισχύ νέες κυκλοφριακές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την ομαλή διέλευση όλων των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα.

Στην παρούσα φάση, από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments