Θέσεις Εργασίας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την 1η Ιουλίου ημέρα Τετάρτη και λήγει τη 17η Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας είκοσι θέσεων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώνει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας είκοσι θέσεων.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις εργασίας ανά κατηγορία;

Οι θέσεις κατανέμονται στην Κεντρική Υπηρεσία ανά κατηγορία και κλάδο ως εξής:

  • ΠΕ1 ΓΕΩΠΟΝΩΝ: 7
  • ΠΕ11 ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 4
  • ΠΕ12 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: 2
  • ΤΕ1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ: 4
  • ΤΕ9 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: 3
  • ΣΥΝΟΛΟ: 20

Η προκήρυξη των ανωτέρων θέσεων με αριθμό 3Κ/2020 έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. ΦΕΚ 16/16.06.2020/ τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ με θέμα «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα επτά (187) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οργανικές μονάδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) – Ν.Π.Ι.Δ.».

Μέχρι πότε ισχύει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων;

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου πατώντας εδώ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Κεφάλαιο Β΄ (υποβολή αιτήσεων) της ανωτέρω προκήρυξης.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την 1η Ιουλίου ημέρα Τετάρτη και λήγει τη 17η Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Μειώθηκαν κατά 23,5% οι κενές θέσεις εργασίας

Μείωση 23,5% σημείωσε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας, στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το α’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2019 (9.617 θέσεις και 12.570 θέσεις αντίστοιχα), έναντι μείωσης 12,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 προς το 2018.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο άμεσο μέλλον. Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments