Ελλάδα

Η ωραιότερη παραλία του κόσμου είναι 3 ώρες από την Αθήνα χωρίς πλοίο

Η ωραιότερη παραλία του κόσμου είναι 3 ώρες από την Αθήνα χωρίς πλοίο
Είναι από τις παραλίες που επιβάλλεται να την επισκεφθεί κανείς. Είναι φθηνή και ιδανική επιλογή τώρα το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι έφθασε. Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η οποία έχει διαφοροποιήσει τις συνήθειες μας όσον αφορά το καλοκαιρινό μας ταξίδι. Για εκείνους που ακόμη παραμένουν στο αστικό κέντρο και έχει έρθει η ώρα για την καλοκαιρινή τους άδεια ώστε να προτιμήσουν κάποιο νησί, υπάρχει μια εξαιρετική επιλογή, φθηνή και ιδανική, και περίπου τρεις ώρες από την Αθήνα.

Είναι ένας μαγευτικός προορισμός τον οποίο αναζητούν όσοι δεν θέλουν την πολυκοσμία αλλά και να αποφύγουν τη διαδρομή με πλοίο. Ο λόγος για την Βοϊδοκοιλιά. Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων.

Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι. Αναμφίβολα είναι ό,τι πιο ωραίο μπορεί να δει κανείς ταξιδεύοντας στην Πελοπόννησο και αυτό γιατί συνδυάζει και την φυσική “άγρια” ομορφιά αλλά και την ησυχία, μιας και δεν είναι οργανωμένη παραλία.

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να έχει προμηθευτεί με κάποια βασικά πράγματα, όπως νερό, ομπρέλα, καρεκλάκια και πολύ καλή διάθεση. Στον ολοστρόγγυλο φυσικό κολπίσκο με τα δροσερά και κρυστάλλινα νερά, αλλά και την χρυσαφένια αμμουδιά δίνεται η εντύπωση πως ο επισκέπτης βρίσκεται σε ένα εξωτικό μέρος ίσως και σε έναν επίγειο παράδεισο.

Και όλα αυτά χωρίς πάρα πολλά έξοδα, μιας και χρειάζεται να πληρώσετε για τη διαδρομή, διόδια και καύσιμα. Ενώ ακόμη ένα θετικό είναι ότι στην γύρω περιοχή υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες με πάρα πολύ καλό φαγητό, που είναι ότι πρέπει μετά από ένα απολαυστικό μπάνιο στην Βοϊδοκοιλιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments