Ελλάδα

Τουρκικές υπερπτήσεις: Μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από Οινούσσες και Νήσο Παναγιά

Τουρκικές υπερπτήσεις: Μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από Οινούσσες και Νήσο Παναγιά
Τουρκικές υπερπτήσεις: Η προκλητικότητα εκ μέρους της τουρκικής πλευράς με υπερπτήσεις συνεχίστηκε και σήμερα.

Δεν σταματά τις προκλήσεις η τουρκική πλευρά. Και σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου οι γείτονες πραγματοποίησαν νέες υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε στις 11:00, 11:05, 11:15 υπερπτηση πάνω από τις Οινούσες και στις 11:02, 11:05, 11:14 πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 25.000 πόδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε και χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου  υπερπτήση, από τις 14:29 έως τις 14:32 πάνω από τη Χίο στα 15.000 – 30.000 πόδια. Δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16, πραγματοποίησε υπερπτήση, στις 14:29 πάνω από τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια και από 14:30 έως 14:32 πάνω από τη Χίο στα 28.000 πόδια.

41 παραβιάσει στις 22 Ιουνίου – Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

Σε 41 παραβιάσεις και τρεις παραβάσεις προχώρησε, συγκεκριμένα, η τουρκική πολεμική αεροπορία, στις 22 Ιουνίου. Οι 40 από τις παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από κατασκοπευτικά CN-235 και μία από μαχητικά. Μεμονωμένα πάνω από το Βορειοανατολικό Αιγαίο πέταξαν δύο CN-235, ενώ τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν σε σχηματισμό. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Ωστόσο, και την Τρίτη 23 Ιουνίου, οι Τούρκοι συνέχισαν την ίδια τακτική των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου. Συγκεκριμένα, πέντε τουρκικά αεροσκάφη (τέσσερα F-16 και ένα CN-235) προχώρησαν σε 24 παραβιάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι τα τουρκικά αεροσκάφη, δυο από τα οποία ήταν οπλισμένα, προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελίμ Κιράν, δηλώνει πως οι Έλληνες πυροβολούν με πραγματικές σφαίρες τους πρόσφυγες. «Η Ελλάδα, η οποία απωθεί τους μετανάστες με τη βία και υψώνει τείχος με συρματοπλέγματα στα σύνορα με την Τουρκία, τώρα με την ακτοφυλακή της απομακρύνει σκάφη με μετανάστες και τους πυροβολεί με πραγματικές σφαίρες» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση ούτε να απωθούνται με βίαιο τρόπο». Τέλος, κάλεσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments