Διεθνή

Μέρκελ – Μακρόν συνάντηση: Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στις 29 Ιουνίου

Μέρκελ – Μακρόν συνάντηση: Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στις 29 Ιουνίου
Μέρκελ - Μακρόν συνάντηση: Προγραμματισμένη συνάντηση τη Δευτέρα, έχουν η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος με επίκεντρο το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης.

Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του Γάλλου πρόεδρου Εμμανουέλ Μακρόν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην πόλη Μέζεμπεργκ της Γερμανίας, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης είναι  το σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της γαλλικής προεδρίας. Ειδικότερα, οι δύο αξιωματούχοι θα συζητήσουν επίσης και την υγειονομική κρίση της πανδημίας, ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και άλλα διεθνή θέματα, κατά την ίδια ανακοίνωση. Το εν λόγω σχέδιο θα βρεθεί στον πυρήνα των συζητήσεων της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα έχουν “μία συζήτηση και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και δείπνο εργασίας”, ενώ ο κ. Μακρόν θα γίνει δεκτός από την καγκελάριο στον πύργο του Μέζεμπεργκ, που αποτελεί επίσημη κατοικία της γερμανικής κυβέρνησης, σε απόσταση 70 χλμ από το Βερολίνο.

“Στις παραμονές της γερμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ” για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, “η συνάντηση τούτη μεταφράζει την κοινή βούληση αμφοτέρων για μία στενή συνεργασία Γαλλίας και Γερμανίας, στο πνεύμα της παράτασης της πρωτοβουλίας της 18ης Μαΐου”, η οποία είχε καταλήξει στην κοινή πρόταση των δύο χωρών για την εκταμίευση 500 δισεκ. ευρώ, που θα βοηθήσουν την ΕΕ να ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού μέσα από την αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους.

Μέρκελ: Η Ευρώπη έχει κάθε συμφέρον να υπάρχει το ταμείο ανάκαμψης έως το τέλος του καλοκαιριού

Αυτό υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ,  στους ηγέτες της ΕΕ πριν λίγες ημέρες σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται αξιωματούχους με γνώση των δηλώσεων της. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η Μέρκελ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τη βαθύτερη ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι αυτό θα οδηγήσει πραγματικά σε πολύ, πολύ δύσκολους καιρούς. Αναρωτήθηκε αν ο κόσμος έχει καταλάβει ακριβώς τι σημαίνει αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι οι ηγέτες πρέπει να συνεδριάσουν δια ζώσης το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία, είπαν οι αξιωματούχοι. Από την άλλη ο  Εμανουέλ Μακρόν, είπε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι τα μέτρα της ευρωπαϊκής βοήθειας θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 500 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις λόγω της έκτασης της οικονομικής επίπτωσης της πανδημίας, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται αξιωματούχο με γνώση των δηλώσεων του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments