Πολιτική

Δημοκόπηση GPO: Τι απάντησαν οι πολίτες για Προανακριτική και Δικαιοσύνη

Δημοκόπηση GPO: Τι απάντησαν οι πολίτες για Προανακριτική και Δικαιοσύνη
Δημοκόπηση GPO: Ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα της συγκεκριμένης εταιρείας που φιλοξενείται στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» όσον αφορά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής παρουσίασε τμήμα της δημοσκόπησης της εταιρίας GPΟ για λογαριασμό της εφημερίδας «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» που αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όσα καταγγέλλονται σήμερα;» οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες είναι: Ναι 34,5%, Μάλλον Ναι 20,2%, Όχι 19,6%, Μάλλον Όχι 10,6%, ΔΞ/ΔΑ 15,1%. Ένα 54,7% δηλαδή πιστεύει ή μάλλον πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε.

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη», το 39.6% απαντά Ναι, Μάλλον Ναι το 22,7%, Όχι το 19%, Μάλλον Όχι το 7,8%, ενώ ΔΞ/ΔΑ το 10,9%.

Το 62,3%, δηλαδή, πιστεύει ή μάλλον πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη. Ακόμα, στην ερώτηση αν «Υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», οι ερωτηθέντες απάντησαν: Συμφωνώ 36,2%, Μάλλον Συμφωνώ 17,5%, Διαφωνώ 26,7%, Μάλλον Διαφωνώ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 15,4%.

Το 53,7% των ερωτηθέντων δηλαδή πιστεύει ή μάλλον πιστεύει ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ολόκληρη η δημοσκόπηση θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Δείτε την παρουσίαση από το Mega

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις εξελίξεις όσον αφορά την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολίασε και το απόσπασμα της συνομιλίας Σάμπυ Μιωνή και Νίκου Παππά.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του με νόημα ανέφερε ότι «ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες».

Μετά την εισήγησή του, τον λόγο ζήτησε και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Νίκος Παππάς που δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments