Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ανησυχητική η κατάσταση στο Τέξας – Ίσως πάνω από 20 εκατομμύρια τα κρούσματα στην Αμερική

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ανησυχητική η κατάσταση στο Τέξας – Ίσως πάνω από 20 εκατομμύρια τα κρούσματα στην Αμερική
ΗΠΑ κορωνοϊός: Στο Τέξας καταγράφεται αναζωπύρωση των κρουσμάτων με τον κυβερνήτη της να ανακοινώνει ότι θα «παγώσει» τις επόμενες φάσεις της άρσης των μέτρων. Νέα θλιβερή εκτίμηση από τους ειδικούς.

Στη δίνη του ιού βρίσκονται πλέον οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. Ο κορωνοιός φαίνεται να εισέρχεται σε μια δεύτερη φάση, αφού τα κρούσματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σε Φλόριντα, Τέξας και Καλιφόρνια αυτό τον μήνα έχει καταγραφεί δραματική αύξηση των ασθενών. Ειδικότερα, στο Τέξας καταγράφεται αναζωπύρωση των κρουσμάτων με τον κυβερνήτη της να ανακοινώνει ότι θα «παγώσει» τις επόμενες φάσεις της άρσης των μέτρων. Είναι γνωστό πλέον ότι τα κρούσματα καταγράφουν ανοδική πορεία σε 27 πολιτείες των ΗΠΑ, από 22 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.  

«Καθώς βιώνουμε μια αύξηση τόσο στα κρούσματα κορωνοϊού, όσο και στις νοσηλείες, επικεντρωνόμαστε σε στρατηγικές που επιβραδύνουν την εξάπλωση ενώ παράλληλα επιτρέπουν στους Τεξανούς να συνεχίζουν να βγάζουν τα προς το ζην», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ. «Το τελευταίο που θέλουμε είναι να πάμε προς τα πίσω και να κλείσουμε επιχειρήσεις. Αυτή η προσωρινή παύση (στη χαλάρωση των μέτρων) θα επιτρέψει στην πολιτεία να περιορίσει την εξάπλωση μέχρι να μπορούμε να μπούμε στην επόμενη φάση του ανοίγματος της οικονομίας με ασφάλεια», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης, που επίσης ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία θα σταματήσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι ΜΕΘ είναι στα όριά τους.

Η νέα εκτίμηση του CDC ότι για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στις ΗΠΑ πιθανόν υπάρχουν άλλοι 10 άνθρωποι που έχουν ή είχαν μολυνθεί, βασίζεται σε ορολογικό έλεγχο, για την παρουσία αντισωμάτων, που δείχνει αν κάποιος είχε ασθενήσει. «Αν πολλαπλασιάσεις τα κρούσματα με αυτή την αναλογία, προκύπτει ο αριθμός των 20 εκατομμυρίων», εξήγησε ένας αξιωματούχος του CDC.   Στο μεταξύ, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλές νέες περιπτώσεις μόλυνσης αφορούν νέους ανθρώπους, που δεν εμφανίζουν συμπτώματα και μπορεί να μην γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί, με συνέπεια να συνεχίζουν τις επαφές με ευάλωτους πολίτες. «Έχουμε ακούσει από τη Φλόριντα και το Τέξας ότι σχεδόν οι μισές από τις νέες περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους κάτω των 35 και πολλοί από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί», δήλωσε ένας αξιωματούχος του CDC.  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλιφόρνια υπήρξε αύξηση κατά 69% μόλις μέσα σε δύο ημέρες,  σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ πριν λίγες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments