Ελλάδα

Θερινές εκπτώσεις 2020: Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Θερινές εκπτώσεις 2020: Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Θερινές εκπτώσεις 2020: Αρχίζουν στις 13 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Πιθανές αλλαγές λόγω κορωνοϊού.

Ξεκινάνε οι θερινές εκπτώσεις στις 13 Ιουλίου και προβλέπεται να διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου. Μέσα σε αυτό το διάστημα είναι πιθανόν τα καταστήματα να λειτουργήσουν και την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, που είναι στις 19 Ιουλίου. Ωστόσο σύμφωνα με τη νομοθεσία η λειτουργία την Κυριακή είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων επιτρέπεται τις εξής οκτώ Κυριακές: Την πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, των θερινών εκπτώσεων και του εκπτωτικού δεκαημέρου του Νοεμβρίου. Προβλέπεται επίσης ότι για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπορούν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων.

Λόγω όμως της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να μετατεθούν οι ημερομηνίες των εκπτώσεων

Για φέτος, η βασική περίοδος των εκπτώσεων είναι προγραμματισμένη από τις 13 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020. Δεν αποκλείεται όμως όλα αυτά να αλλάξουν λόγω του κορονοϊού. Στις 25 Απριλίου 2020, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρότεινε μέτρα για την οικονομία. Μεταξύ αυτών τη μετατόπιση για την παρούσα χρονιά της έναρξης των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, ήτοι αρχές Αυγούστου. Στην επιστολή, ο κ. Καφούνης ανέφερε ότι αυτό είναι αναγκαίο έτσι ώστε να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος.

Ο λόγος είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω του κορωνοϊού.

Αλλαγές στον θεσμό των εκπτώσεων ζητούσαν οι έμποροι πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας είχε ζητήσει από το υπουργείο να αλλάξει ο θεσμός των εκπτώσεων και των προσφορών, μιας και πολλοί έμποροι θεωρούσαν ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έφθειραν τον θεσμό και δημιουργούσαν σύγχυση στους καταναλωτές.

Έτσι η ΕΣΕΕ ζητούσε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων περιορισμό της χρονικής διάρκειας των τακτικών εκπτώσεων σε 8 εβδομάδες από 18 εβδομάδες που ίσχυε μέχρι σήμερα . Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, η μεγάλη διάρκεια των εκπτώσεων, όπως κυρίως καθιερώθηκε με τον νόμο 4177/2013, είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα.  Όλα αυτά αναμένεται να επανεξεταστούν με φόντο τις νέες εξελίξεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments