Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Το επιτελείο του αφαίρεσε τα αυτοκόλλητα κατά του συνωστισμού

Τραμπ κορωνοϊός: Το επιτελείο του αφαίρεσε τα αυτοκόλλητα κατά του συνωστισμού
Τραμπ κορωνοϊός: Το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ έκανε πάλι το «θαύμα» του. Ξήλωσαν αυτοκόλλητα κατά του συνωστισμού στο μέρος που θα γινόταν η εκδήλωση του ενοίκου του Λευκού Οίκου

Τι κι αν η Αμερική μοιάζει αγανακτισμένη με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τι κι αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι δυσαρεστημένη από τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο της «άρνησης» της επικινδυνότητας του covid- 19.

Εντολή να απομακρυνθούν χιλιάδες αυτοκόλλητα με την ένδειξη «Μην κάθεστε εδώ, παρακαλώ!» από θέσεις του Bank of Oklahoma Center (BOK) έδωσαν οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, πριν την πολυαναμενόμενη συγκέντρωση στην Τάλσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, για τη συγκέντρωση της 29ης Ιουνίου, η διεύθυνση του γηπέδου είχε αγοράσει 12.000 αυτοκόλλητα με στόχο να μείνουν κάποιες κενές θέσεις μεταξύ των παριστάμενων, στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και του σχεδίου προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, την ημέρα της συγκέντρωσης κι ενώ τα αυτοκόλλητα είχαν τοποθετηθεί -όπως αναφέρει το CNN– σε σχεδόν μία παρά μία θέση στην αρένα χωρητικότητας 19.000 ανθρώπων, το επιτελείο του Τραμπ είπε στη διοίκηση να τα απομακρύνει.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ απέφυγε να πάρει θέση

Ο Tim Murtaugh, διευθυντής επικοινωνίας της καμπάνιας του Τραμπ, δεν σχολίασε την απομάκρυνση των ενημερωτικών στίκερς. Αντ’ αυτού έκανε λόγο για τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την εκδήλωση.

«Η συγκέντρωση έγινε με πλήρη συμμόρφωση στις απαιτήσεις ασφαλείας των ντόπιων. Επιπλέον, οι παριστάμενοι υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους, πήραν μάσκες προσώπου και είχαν πρόσβαση σε αντισηπτικά χεριών» δήλωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με το CNN, τα στίκερς αφαιρέθηκαν από τις θέσεις του γηπέδου προτού ο κόσμος αρχίσει να μπαίνει στο χώρο.

«Τα τεστ είναι δίκοπο μαχαίρι»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προκαλεί γύρω από το θέμα του κορωνοϊού. Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μίλησε για κινέζικο ιό ενώ δεν δίστασε να πει ότι τα τεστ κάνουν κακό.Ο Τραμπ καθυστέρησε να αναγνωρίσει δημοσίως την σοβαρότητα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 120.000 Αμερικανών μέχρι στιγμής και άσκησε πιέσεις στις Πολιτείες να ξανανοίξουν προτού οι ειδικοί πουν ότι ήταν ασφαλές να το κάνουν.

Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στις ΗΠΑ, η οποία έγινε στην Οκλαχόμα το Σάββατο, ο πρόεδρος δήλωσε σε χιλιάδες υποστηρικτές του ότι τα τεστ είναι «δίκοπο μαχαίρι» και ότι ζήτησε από τους υγειονομικούς αξιωματούχους να επιβραδύνουν τις εξετάσεις ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες του κόσμου για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι ο Τραμπ δεν τους ζήτησε όντως να επιβραδύνουν τα τεστ, τα οποία αποτελούν έναν τρόπο για να διαπιστωθεί και να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση της ασθένειας. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 25% σε πανεθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επταήμερο απολογισμό στις ΗΠΑ, καθώς υπήρξε έξαρση σε αριθμό Πολιτειών, όπως το Τέξας, η Αριζόνα και η Φλόριντα, οι οποίες τήρησαν χαλαρότερη στάση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments