Οικονομία

Επίδομα ενοικίου: Η πληρωμή της δόσης από τον ΟΠΕΚΑ ξεκινά από αύριο

Επίδομα ενοικίου: Η πληρωμή της δόσης από τον ΟΠΕΚΑ ξεκινά από αύριο
Επίδομα ενοικίου: Οι πληρωμές των δικαιούχων ξεκινάνε αύριο. Ωστόσο κάποιοι μπορεί να δουν από σήμερα τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Η πληρωμή μηνός Ιουνίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου 2020 δηλαδή την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020. Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ, του επιδόματος ενοικίου.

Σύμφωνα με το sportime η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει από την προηγούμενη ημέρα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 τις απογευματινές έως βραδυνές ώρες, οπότε θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ.

Τι ώρα μπαίνει το επίδομα ενοικίου στέγασης Ιουνίου 2020 ΟΠΕΚΑ 

Εντολή στην τράπεζα για την πληρωμή των επιδομάτων δίνεται συνήθως μια ημέρα πριν την ημερομηνία που ανακοινώνεται. Εάν για παράδειγμα το επίδομα καταβληθεί στις 30 του μήνα, η κατάθεση γίνεται μια ημέρα νωρίτερα. Ακολούθως, οι τράπεζες από την πλευρά τους προχωρούν στον σχετικό έλεγχο και συνήθως μετά τιε 4 το μεσημέρι τα χρήματα μπαίνουν στον λογαριασμό. Η ακριβής ώρα εξαρτάται από την τράπεζα.

Όπως συμβαίνει συνήθως συντάξεις και επιδόματα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας. Συνεπώς εάν συντάξεις και επιδόματα καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς Παρασκευή, είναι στα ΑΤΜ Πέμπτη απόγευμα. Αν καταβάλλονται Δευτέρα, εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς την προηγούμενη εργάσιμη, δηλαδή την Παρασκευή.

Οι δικαιούχοι επιδομάτων μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ μια ημέρα πριν. Το πρωί της επόμενης είναι διαθέσιμα τα χρήματα και για αναλήψεις από τις τράπεζες.

Και το δώρο Πάσχα μέχρι τις 30 Ιουνίου

Μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου οι εργοδότες οφείλουν να πληρώσουν στους μισθωτούς εργαζομένους τους το Δώρο Πάσχα στο σύνολό του και στη συνέχεια το κράτος θα πληρώσει στις επιχειρήσεις το μερίδιο που του αντιστοιχεί.

Η σχετική εγκύκλιος του ΕΦΚΑ διευκρινίζει επίσης, ότι οι επιχειρήσεις θα βάλουν στους εργαζομένους το σύνολο του επιδόματος εορτών Πάσχα, δηλαδή τόσο το ποσό που καλύπτεται από τον ίδιο τον εργοδότη, όσο και το ποσό που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα αποδώσουν και τις οφειλόμενες για το σύνολο του επιδόματος, ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις στους οικείους φορείς. Στην περίπτωση τέλος, επιχειρήσεων που έχουν ήδη υποβάλλει το Δώρο Πάσχα, θα πρέπει να υποβάλλουν Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης, στην αρμόδια υπηρεσία μισθωτών του e-ΕΦΚΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments