Θέσεις Εργασίας

Προγράμματα ΟΑΕΔ: Θέσεις εργασίας για πάνω από 50.000 ανέργους

Προγράμματα ΟΑΕΔ: Θέσεις εργασίας για πάνω από 50.000 ανέργους
Προγράμματα ΟΑΕΔ: Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του Οργανισμού με τα προγράμματά του να προσφέρουν περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στους ανέργους.

Αυτά είναι τα προγράμματα που «τρέχουν» για περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας, με τους υποψήφιους ανέργους να είναι διαφόρων ειδικοτήτων και ηλικιακών ομάδων.

Μάλιστα, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι αρκετά και σε εξέλιξη ενώ πρόκειται για θέσεις για πάνω από 50.000 ανέργους. Και να σημειωθεί πως άλλα προγράμματα ήδη τρέχουν, άλλα ξεκινούν τώρα και άλλα αναμένονται πολύ πολύ σύντομα.

Η κοινωφελής εργασία με 36.500 θέσεις εργασίας

Ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα (29 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.) η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Πρόγραμμα προεργασίας για 1.100 ανέργους

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο «Πρόγραμμα προεργασίας για 1.100 άνεργους νέους, ηλικίας 18 – 30 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», στο πλαίσιο των νέων δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας μέσω της επιδότησης της εργασίας.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες και αφορά 1.100 εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο ΟΑΕΔ θα δίνει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές) καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι πάνω από εφτά εκατομμύρια ευρώ.

Νέα προγράμματα με 12.000 θέσεις

Στην υπογραφή και άμεση υλοποίηση δύο νέων στοχευμένων προγραμμάτων προχωράει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης σε συνεργασία με τον Διοικητή  του Ο.Α.Ε.Δ Σπύρο Πρωτοψάλτη, με στόχο την οικονομική στήριξη και την επανένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε πρόγραμμα για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών δημόσιου τομέα  για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως. Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

Το δεύτερο αφορά ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και, παράλληλα, ένα πρόσθετο πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για ΑμεΑ.

Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για 500 θέσεις

Ξεκίνησαν από την Παρασκευή (19 Ιουνίου) οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με 100% επιδότηση. Η νέα δράση του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει 500 θέσεις και αφορά ανέργους ηλικίας από 18 – 30 ετών. Τονίζεται ότι ο ΟΑΕΔ θα καταθέτει μηνιαία αποζημίωση 550 ευρώ καθαρά, καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Το πρόγραμμα αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments